06. - 13. september 2024

Bli med Haugesund Sparebank til Sorrento i Syd-Italia

storslagen kultur og vakkert landskap i skjønn forening

Copyright Nick Fewings

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Vi setter kurs for den sagnomsuste Amalfikysten, hvor vår base er Vico Equense like ved Sorrento. Vi skal bruke dagene til små og store opplevelser og bli fascinert av kjente steder som Positano, Amalfi, Capri og Pompeii. Hele Sorrentohalvøya er helt unikt med frodig landskap, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer. Turen startes med et besøk i Roma – ”den evige stad”. Byen nærmest flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, mat, vin, shopping, arkitektur, mennesker, iskrem og mye mer.
Dette er reisen du ikke bør gå glipp av!

Dagsprogram

Dag 1
Haugesund - Roma
Dag 2
Roma - Sorrento
Dag 3
Sorrento – Sightseeing til fots og tid på egenhånd
Dag 4
Frivillig utflukt til Pompeii
Dag 5
Italiensk gårdsbesøk med kokkekurs
Dag 6
Båttur til Capri
Dag 7
Klippekysten med Positano og Amalfi
Dag 8
Sorrento - Haugesund
Sorrento Vesuvio Blomst Italia
Copyright Sissel Nordhagen
waiter standing infront of restaurant
Copyright Sissel Nordhagen
ceramic plates
Copyright Sissel Nordhagen

Program

 • Dag 1 Haugesund - Roma
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Haugesund om morgenen og lander i Roma tidlig ettermiddag. På veien til hotellet tar vi en sightseeingrunde med bussen i Roma. Vi sjekker inn på hotellet, og spiser felles middag på kvelden.

  Copyright Caleb Miller
 • Dag 2 Roma - Sorrento
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost møter vi vår lokalguide som skal ta oss med på sightseeing i Roma. Vi får se kjente steder som Colosseum, Forum Romanum og Viktor Emanuell bygningen. I det historiske Roma skal vi bli bedre kjent med blant annet Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen og Spansketrappen. Vi spiser felles lunsj, før vi starter på turen mot Sorrento.

  Vi ankommer Sorrento  sen ettermiddag, og sjekker inn på hotellet før vi spiser middag.

  Copyright Michele Bitetto
  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 3 Sorrento – Sightseeing til fots og tid på egenhånd
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Ferien har begynt og opplevelsene står i kø de neste dagene. Denne formiddagen skal vi bli kjent med artige og fargerike Sorrento. Vi vandrer gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og rundt det pulserende torvet.
  Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsens Et Dukkehjem og Peer Gynt. Under spaserturen skal vi få smake på sitronlikøren Limoncello og oppleve håndverksteknikken Intarsia som stedet er kjent for. Byen er full av uterestauranter og kafeer som serverer deilige og enkle italienske fristelser. I dag velger du selv hva du ønsker for lunsj. Ettermiddagen til egne opplevelser – handle, fotografere og vandre rundt og nyte alt du opplever. Vi møtes til felles middag.

  Copyright Tom Podmore
 • Dag 4 Frivillig utflukt til Pompeii
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er fri til egne opplevelser, men de som ønsker kan melde seg på dagens spennende utflukt. Gled deg til en vill og vakker natur når vi kjører over en fjellkjede hvor den 1200 meter høye majestetiske vulkanen Vesuv kommer til syne. Pompeii er et arkeologisk eventyr. Den rike handelsbyen som hadde 20.000 innbyggere, ble i år 79 dekket av et 6 meter tykt lag av aske da vulkanen Vesuv hadde sitt store utbrudd. Det kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 2000 år siden med sine mennesker, bolighus, butikker, offentlige bad og teatre, gir oss en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». På tilbaketuren kjører igjennom flere små landsbyer før vi igjen er i Sorrento. Felles middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 5 Italiensk gårdsbesøk med kokkekurs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I formiddag skal vi på gårdsbesøk. I utkanten av Sorrento ønsker Le Colline di Sorrento oss velkommen.
  Vi spaserer rundt og imponeres av gamle oliventrær og lærer hvordan de med god pleie gir førsteklasses olivenolje. Demonstrasjon og smaksprøver av gårdens mozzarella og andre lokale spesialiteter. Det blir underholdende og stor stemning når alle skal være med å rulle ut sin egen gnocchi. Vi spiser en deilig gårdslunsj og får mulighet til å kjøpe førsteklasses lokale varer før vi kjører tilbake til Sorrento.

  Benytt ettermiddagen til avslapping på hotellet eller en rusletur i sentrum. Sett deg på en kafe og kikk på folkelivet, stikk innom en kirke for å beundre arkitektur og malerier eller besøk noen av de spennende butikkene som bugner av fargerike sommerklær, sko, vesker, klær, keramikk, krydder, og spennende lokallagde likører.
  Middag på egenhånd i kveld.

 • Dag 6 Båttur til Capri
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du glede deg til en utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet. Under båtturen får vi se Sorrento fra sjøsiden med byen på toppen av høye klippevegger og små idylliske strender under.
  Vi ankommer Marina Grande som er Capris travle havn og minibusser frakter oss på smale veier som snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle lunder ønsker oss velkommen. De som ønsker kan ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt, en artig sightseeingtur hvor du svever oppover i landskapet og beundrer den imponerende Napolibukta. Her oppe er det flott å spasere, nyte en lett lunsj med en cappuccino eller et glass iskald hvitvin. Minibusser kjører oss ned til midten av øya, hvor Capri by ligger. Her møtes vi av eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum Piazza Umberto. Bli med reiseleder på spasertur ned til Giardini di Augusto og nyt denne flotte hagen. Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 7 Klippekysten med Positano og Amalfi
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne dagen kan du bli med på unike og enestående opplevelser. Veien til Positano er delvis omkranset av sitrus- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Første stopp er Positano, omtalt som Italias St. Tropez. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som skyldes den idylliske beliggenheten. Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. I de trange gatene er det artige nisjebutikker som nok vil friste.

  Etter tid på egenhånd tar vi båt videre til Amalfi. Fra dekk nyter vi den bratte klippekysten fra sjøsiden med oliven- og sitronlunder samt små byer og gårdsbruk som klynger seg fast i landskapet. I Amalfi spaserer vi fra kaia til byens midtre som er omkranset av den enorme katedralen, et byggverk til beundring. Det blir deretter egentid og lunsj i Amalfi, før vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Copyright Tom Podmore
  Copyright Rich Martello
 • Dag 8 Sorrento - Haugesund
  Inkluderte måltider: Frokost

  Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen. Vi er tilbake i Haugesund utpå ettermiddagen.

logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 22 950,- pr. person

Fly Haugesund – Roma/Napoli – Haugesund
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
1 natt i dobbeltrom på Grand Hotel Fleming
6 netter i dobbeltrom på Hotel Moon Valley
7 frokoster
2 lunsjer
6 middager inkl. 1/4 fl vin og vann
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reisevert fra Haugesund Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 700,-
 • Frivilling utflukt til Pompeii kr 850,-

.

 

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 64 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 64 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om tilslutningsfly 

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

 

Flytider
06.september
 • 06:40 - 07:30
  Haugesund Oslo
 • 09:00 - 10:10
  Oslo København
 • 11:10 - 13:45
  København Roma
13.september
 • 11:15 - 14:30
  Napoli Oslo
 • 16:30 - 17:25
  Oslo Haugesund