Helsinki

Helsinki er en hovedstaden med en unik atmosfære og solid designhistorie! Mange undres over hvordan byen kan være så urban og naturnær på samme tid. Finnene har en helt egen identitet, og her nyter man byens mange kafeer og badstuer, og går gjerne rett på michelinmiddag etterpå. Byen pulserer og er kjent for sitt vel av gode spisesteder og eksotiske mathaller. Velkommen til en spennende helg i en for mange ukjent by!

 

 

 

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Helsinki
Dag 2
Utforsk Helsinki på sykkelsetet
Dag 3
Porvoo og hjemreise
square with glass bobbles
copyright Myhelsinki
glass cupple in ground
Copyright Hendrik Morkel
markethall
Copyright Hendrik Morkel

Program

 • Dag 1 Norge - Helsinki
  Inkluderte måltider: Middag

  Finlands hovedstad ønsker oss velkommen! Det blir ankomst om ettermiddagen og en halvtimes kjøretur med buss fra flyplassen inn til hotellet. Vi skal bo på Scandic Grand Central Helsinki, et unikt hotell med en førsteklasses beliggenhet. Hotellet ligger i en historisk bygning, der gammel sjarm møter moderne design. Felles middag på hotellet om kvelden.

   

   

 • Dag 2 Utforsk Helsinki på sykkelsetet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Opplev Helsinki på sykkel! Vi blir møtt av lokal guide som tar oss med på en spennende rundtur i denne flotte byen. Her har man brede gater, store torv og arkitektoniske mesterverk tegnet av finske arkitekter. Byens kanskje mest slående bygning er den kritthvite katedralen som ble bygget på 1800-tallet. Den har blitt både et landemerke og et symbol over byen. I Sibeliusparken ligger det usedvanlige monumentet av landets fremste komponist, Jean Sibelius. Det kan ligne på et stor kirkeorgel , og lager musikk når vinden blåser gjennom rørene. Dette er bare noen av høydepuktene på turen!

  Tilbake på hotellet leverer vi fra oss syklene og spaserer til restaurant Meripaviljonki, den flytende restauranten der vi spiser lunsj.

  Ettermiddagen  fri til å utforske Helsinki før vi spiser felles middag på den typisk finske restauranten Savotta.

   

   

  copyright Eetu Ahanen
 • Dag 3 Porvoo og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Gled deg til en innholdsrik formiddag som kombinerer en panoramarunde med buss til kjente steder i Helsinki og en tur til Porvoo, som ligger en times busstur utenfor Helsinki og er en av de eldste byene i Finland. Den gamle bydelen i Porvoo er som et museum med brosteinsbelagte gater og lave trehusrekker i pastell. Dette var et viktig handelssted allerede på 1200-tallet. Litt tid på egenhånd før vi samles til lunsj og kjører så videre til flyplassen, en kjøretur på rundt 40 minutter.

   

   

  Copyright Julia Kivela
  Copyright JuliaKivela

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Helsinki t/r
Flyavgift
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
2 netter i enkeltrom på Scandic Grand Central Helsinki
2 frokoster
2 lunsjer inkl. drikke
2 middager inkl. drikke
2 timers sykkeltur i Helsinki med lokalguide
Sightseeing i Porvoo
Reiseleder fra Norsk Tur

 

 

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.