10. - 18. november 2024

Bli med Sarita til India

Fargerikt, storslått og vakkert!

Bli med Sarita til hennes andre hjemland og opplev «a taste of India».

Å beskrive India med få ord er en utfordring. Landet er utrolig variert med majestetiske fjell, frodig jungel, gylne ørkener og gigantiske elver, og en kulturarv uten sidestykke. Fargerike mennesker og en mattradisjon av de sjeldne.

Du inviteres med på en uforglemmelig reise hvor inntrykk og opplevelser garantert vil imponere. Du skal begeistres og bli fascinert – enten det gjelder menneskene du møter, måltidene du nyter, hotellene vi skal bo på eller alt det storslagne og fargerike du får se.

Indiske Sarita Sehjpal er vår reiseleder på turen og hun har hele livet hatt to hjemland. Hun har tatt nordmenn med til India siden 2010, snakker språket og kjenner kulturen godt. Da foreldrene åpnet restauranten Mother India i Kristiansand, begynte lille Sarita i oppvasken. Senere var det grytene med alle de deilige duftene som tente hennes interesse for mat. I dag eier hun den legendariske restauranten, i tillegg til å ha bygget opp merkevaren «Saritas» som selges i dagligvareforretninger. Hennes nyeste kokebok med oppskrifter fra hele India har nettopp fått terningkast 6.

Så i tillegg til å være en reise til dette skattkammeret av opplevelser, er turen også en reise i fargerike matkulturer med Sarita som vår dyktige reiseleder og matentusiast.

Påmeldingsfrist 01. mai.

Dagsprogram

Dag 1
En eksotisk drømmereise starter
Dag 2
Delhi – rik historie og moderne kultur
Dag 3
På skinner til Agra – keiserbyen alle vil oppleve
Dag 4
På hjul til Jaipur – The Pink City
Dag 5
Jaipur – utsmykkede og storslagne palasser
Dag 6
Fra Jaipur til Varanasi med fly
Dag 7
Fra Varanasi til Delhi med fly
Dag 8
Delhi – byens bohemområde
Dag 9
Hjemreise

Program

 • Dag 1 En eksotisk drømmereise starter

  Vi flyr om formiddagen til Istanbul og etter et opphold på landets nye flyplass går vi ombord og flyr til Indias hovedstad, Delhi.

 • Dag 2 Delhi – rik historie og moderne kultur
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Delhi er en hovedstad med en rik fortid og en blomstrende nåtid som sømløst smelter sammen. Byen er full av mennesker og her har alle sine drømmer, enten man er innfødt eller besøkende.
  Det gamle Delhi har røtter tilbake til tusentallet, og viser stolt frem storslåtte monumenter og gamle fort som er vevd inn i byens dagligliv. Men moderne arkitektur kan begeistre like mye som fordums prakt og storhetstid. New Delhi var britenes kolonihovedstad og ble tegnet av tidenes mest prominente engelske arkitekter, med brede avenyer, vakre hager og fontener.

  Vi lander tidlig om morgenen lokal tid, på en av verdens mest moderne flyplasser. India ligger 4,30 time foran oss.

  Vi ønskes velkommen til en mektig hovedstad og blir transportert til sentrum og innsjekk på vårt hotell. Frokost serveres, og vi slapper av på rommet noen timer før dagens program starter.
  Vi kaster oss ut i Delhis travle dagligliv. Og hva er en bedre start enn å bli introdusert for indisk matkultur. Vi skal lukte på eksotisk krydder, smake og spise sammen med Sarita og vår lokale matguide og besøke travle markeder og fargerike basarer.
  Med metro, med rickshaw og til fots skal både Old Delhi og New Delhi oppleves.

  Etter opplevelsesrike timer avslutter vi vår Food-Tour med en deilig middag på en av byens gode restauranter før vi drar til hotellet for en god natts søvn.

 • Dag 3 På skinner til Agra – keiserbyen alle vil oppleve
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne morgenen skal vi ta tog til Agra. Med Gatimaan Express tar togturen kun 1,45 minutter og er en artig måte å oppleve dagliglivet på som passerer fra togvinduet. Byen ligger 190 km sørøst for Delhi og er et knutepunkt for ferdsel og industri.
  Vi transporteres til vårt hotell, inntar lunsj før dagens spektakulære inntrykk starter. Vi skal besøke to enestående byggverk som er på UNESCOs kulturarvliste og virkelig fornemme Mogulrikets rikdom og storhetstid på 1600-tallet.

  Mausoleet Taj Mahal, et av verdens syv underverker, bestilt av datidens hersker til et minne om sin elskede hustru. Bygget i hvit marmor med elementer fra persisk, tyrkisk, indisk og islamsk arkitektur. Det sies at arkitekten som designet dette enestående byggverket fikk sine hender hugd av slik at han aldri mer kunne bygge noe så vakkert. Taj Mahal er omkranset av en frodig grønn hage med alléer og fontener og en rolig elv som flyter forbi.

  Agra Fort, kalt den røde festningen, var en keiserby omgitt av en imponerende høy sandsteins mur. Innenfor citadellet finner man store palasser, et imponerende 8-kantet tårn og rikt utsmykkede moskéer. Som besøkende blir vi små når vi vandrer gjennom dette imponerende byggverket som omgir oss på alle kanter.

 • Dag 4 På hjul til Jaipur – The Pink City
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vår oppdagelsesreise fortsetter i dag med buss vestover til Jaipur, en kjøretur på rundt 5 timer. Mange opplevelser gjør at vi ankommer vårt hotell utpå ettermiddagen.
  Vi har et lengre stopp i Rajasthan, i landsbyen Abhaneri. Her er en av verdens største og dypeste stepwells bygget på 900-tallet, Chand Baori , som går 30 meter ned i bakken. Det er en enorm brønn med 11 sikksakk, trapper ned til der hvor vannivået var. Et byggverk med ornamenterte søyler og bueganger, dekorert og utsmykket. Her var det også et tempel med religiøs og seremoniell betydning.
  Vi er i et landlig område og hva passer da bedre enn en rolig tur med en kamelvogn. Dagens lunsj serveres her før vi fortsetter turen mot Jaipur.

  Jaipur regnes som en av verdens vakreste byer og var den første byen som ble planlagt i det moderne India på begynnelsen av 1700-tallet. Her er alle store bygninger og palasser rosa- eller terrakottafarget, og byen har fått kallenavnet The Pink City. Byen var en viktig koloni for engelskmennene i nesten 100 år. Med en rik historie, utrolig vakre palasser, store templer, parker og en arv som blir godt tatt vare på. Kultur, religion og vitenskap har smeltet sammen til det byen er blitt i dag.

  Sarita tar oss med på en gåtur i sentrum hvor byens store marked med en eksplosjon av farger besøkes. Duftende krydder, fargerik og innbydende frukt og grønnsaker møter oss her. For oss kan et mylder av biler, busser, sykler, mopeder, rickshaw og ikke minst gående virke hektisk og kaotisk. Men trafikken flyter, og det ser ut til at alle kommer dit de skal.

  De neste to nettene får vi helt unike opplevelser. Vi skal bo på et Haveli hotell som best kan beskrives som en staselig herregård på norsk, for oss vil dette oppleves som et staselig palass.

 • Dag 5 Jaipur – utsmykkede og storslagne palasser
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagen starter med en liten kjøretur ut av Jaipur. På lang avstand, på en høyde over byen kommer imponerende Amber Fort til syne. Et forsvars- og palasskompleks av dimensjoner, bygget på slutten av 1500-tallet med rød sandstein og marmor. Vi kjøres opp i jeeper og fortet som møter oss er enormt – med voller, brosteingater, templer, tårn, paviljonger, haller, åpne plasser og hageanlegg, alt overdådig utsmykket. Dette er et byggverk som tar pusten fra oss og utsikten på toppen er endeløs med Maota-innsjøen speilende under oss.

  Nå skal vi forberede dagens lunsj, vi handler sammen med Sarita det vi trenger for et velsmakende indisk måltid, så tar Sarita oss med til Dera Mandawa. Der vil hun og en lokal kokk gir oss en ekte og autentisk kulinarisk opplevelse. Vi skal lære hemmeligheten med å lage tradisjonelle indiske retter som så skal nytes sammen.

  Tidlig på 1800-tallet ble Jantar Mantar, som er et observasjonssted, bygget. Formålet var å få
  til nøyaktige astronomiske målinger. 19 astronomiske instrumenter og verdens største solur ble bygget, dette er en underlig severdighet vi skal kikke på denne ettermiddagen.

  Like ved, åpenbarer City Palace seg, som fremdeles er hjemmet til Jaipurs kongelige familieslekt. Dette palassområdet ble også bygget for å ta vare på kunst og læring, og hadde flere templer for religiøse ritualer og gudsdyrkelser. Stedet er som et museum hvor man virkelig nyter kunstnerisk utfoldelse og skapertrang.

  Ha mobilkameraet klart! Fotostoppet ved Hawa Mahal er nok det mest spesielle byggverket på turen. 15 meter høyt, 5 etasjer, er pyramideformet, ligner på en bivokskake med 953 små vinduer dekorert med innviklede gittermønster – gled deg.

 • Dag 6 Fra Jaipur til Varanasi med fly
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost sier vi farvel til vårt unike overnattingssted. På formiddagen flyr vi til Varanasi, Indias helligste by, ved elva Ganges. Byen har en historie som strekker seg to tusen år tilbake i tid, og har i århundret vært et av landets viktigste sentra for religion og vitenskap. Universets Herre, guden Shiva, skal ha grunnlagt byen ved Ganges, og er målet for utallige pilgrimer. Et bad i den hellige floden med sitt nærende og rensende vann visker ut dårlig karma, helbreder og sletter synd og skyld. Hinduenes største ønske er å få sin aske spredd i Ganges. Langs elvebredden fører trappetrinn og kremeringsplattformer ned til vannet.

  Vi skal på oppdagelsesferd i den gamle delen av byen, oppleve folkeliv, fargerike salgsboder og eksotiske lukter og inntrykk. Bli kjørt i rickshaws og helt sikkert hilse på noen hellige kuer. Det mest kjente pilgrimstedet, hindutempelet Kashi Vishwanath Temple, må også oppleves.

  Kveldens opplevelser er tankevekkende og veldig spesiell for oss – vi skal overvære «aarti» bønneseremonier som hver kveld utføres ved bredden av Ganges, hinduenes hyllest til den hellige Mor Ganges. En hinduseremoni med levende lys, dans, musikk og hundrevis av troende til stede. De mange flytende lampene, Diyas, som seiler nedover Ganges gjør denne seremonien til en unik hendelse for oss besøkende.

 • Dag 7 Fra Varanasi til Delhi med fly
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  En båttur på Ganges tidlig om morgenen er magisk. Luften er frisk, og sola kommer opp med sine vakreste morgenfarger. Vi seiler langs elvebredden og får med oss de lokale skikkene på nært hold. Ut av smugene og ned trappene kommer mennesker som skal vaske klær, gjøre yogaøvelser eller hilse sola velkommen med offergaver, røkelse og rituelle bad.

  Vi er tilbake på hotellet og spiser frokost før vi drar fra denne spirituelle og mystiske byen. Vi flyr fra Varanasi til Delhi og skal tilbringe de to siste nettene i hovedstaden.
  Dagens lunsj serveres på en av de nyere restaurantene som etter hvert har dukket opp i hovedstaden. Restauranter som kombinerer gamle mattradisjoner med ny indiske smaker. Her skal man smake, utforske og nyte og som alltid få god informasjon fra Sarita om hva vi spiser.

  Vi sjekker inn på hotellet og utpå ettermiddagen blir det en panoramisk busstur i Lutyens’ et område i New Delhi oppkalt etter den britiske arkitekten Sir Edwin Lutyens som var ansvarlig for mye av den arkitektoniske utformingen og byggingen av New Delhi da byen var under britene. Vi skal se India Gate, et stort krigsminnesmerke, Rashtrapati Bhavan presidentpalasset og fantastiske Humayun’s Tomb med sitt flotte hageanlegg. Qutab Minar moskeen med verdens høyeste minaret, 72,5 meter, bygget i røde sandsteinsblokker, et mesterverk vernet av UNESCO får vi også med oss før vi avslutter dagens utflukt.

 • Dag 8 Delhi – byens bohemområde
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag skal du få oppleve et annet ansikt av India med gatekunstkultur og graffiti og en fasinerende blanding av gammelt og nytt. Vi besøker Lodhi Art district og Hauz Knas Village, områder som de siste årene er blitt de nye trendy stedene i Delhi, med designbutikker, kunst, restauranter og barer. Blant gamle bygninger dukker det også opp en nydelig innsjø i dette området, perfekt for en kaffepause. Khanmarkedet med forretninger som selger det meste tror vi også du vil like. Kanskje tid for en liten handlerunde? I dag kan du selv bestemme hva du vil spise til lunsj, kanskje en sandwich frister i dag?
  Hver kveld har vi hatt hyggelige måltider sammen, blitt kjent med hverandre og delt dagens inntrykk og opplevelser.

 • Dag 9 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi har tidlig morgenfly fra Delhi, mellomlander i Istanbul og er tilbake i Norge utpå ettermiddagen.

  Vi garanterer at du vil være full av inntrykk og opplevelser, kanskje med undring over alt du har sett og opplevd. Reiseleder Sarita har sammen med våre lokalguider formidlet unik kunnskap om dette fargerike landet som har så mye å vise sine besøkende.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 32 900,- pr. person

Fly Oslo – Delhi t/r
Fly Jaipur – Varanasi – Delhi
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss og annen transport ifølge program
3 netter i dobbeltrom på Hotel Le Meridien i Delhi
1 natt i dobbeltrom på Hotel Grand Mercure i Agra
2 netter i dobbeltrom på Hotel Chomu Palace i Jaipur
1 natt i dobbeltrom på Hotel Rivatas by Ideal i Varanasi
7 frokoster
6 lunsjer
7 middager
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Reiseleder og matekspert Sarita Sehjpal
Lokal guide på utflukter

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 7 000,-

Turistvisum (25 USD) er ikke inkludert.
Drikke til måltider

Ønsker du avreise fra andre byer, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg med pristilbud.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Påmeldingsfrist 01. mai.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 2000,- per person
Mellom 104 og 72 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 71 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 72 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 72 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 71 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
10.november
 • 11:50 - 17:55
  Oslo Istanbul
 • 20:50 - 05:15
  Istanbul Delhi
15.november
 • 06:55 - 09:00
  Jaipur Varanasi
16.november
 • 10:35 - 12:05
  Varanasi Delhi
18.november
 • 06:55 - 11:35
  Delhi Istanbul
 • 15:15 - 17:15
  Istanbul Oslo