19. - 22. november 2024

En kunstnerisk reise i Nederland

Vi over 60 – Reisegøy!

Fra ikoniske mesterverk av Rembrandt og Van Gogh til moderne kunst, Nederland byr på en unik kunstopplevelse. Denne turen er virkelig en opplevelse for deg som elsker kunst og kultur. Vi bor i byen Haag – kjent som Nederlands administrative sentrum. Her holder mange internasjonale selskap og ambassader til, men Haag er ingen kjedelig by full av diplomater og forretningsfolk. Tvert i mot, det er en by med veldig bredt utvalg av restauranter, barer og byliv.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Haag
Dag 2
Kunst i Haag
Dag 3
Kunst i Rotterdam
Dag 4
Kunst i Amsterdam og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Haag
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte fra Oslo til Amsterdam på formiddagen. Fra flyplassen i Amsterdam er det under en times kjøretur til byen Haag som blir vår base for turen. Vi sjekker inn på Mercure Den Haag Central, et 4* hotell som ligger sentralt plassert i Haag. Noen timer fri på ettermiddagen til å utforske Haag før vi spiser felles middag på kvelden.

 • Dag 2 Kunst i Haag
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost er det tid for å utforske byen og kunsten i Haag. Vi starter dagen med besøk og omvisning på Mauritshuis Museum, et museum fylt med nederlandske og flamske malerier fra 1600-tallet. Denne perioden regnes som den gylne alderen for denne typen kunst. Her finner vi ikoniske malerier som «Girl with a Pearl Earring» av Johannes Vermeer og «The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp» av Rembrandt.

  Vi spiser felles lunsj før turen går videre til museet Panorama Mesdag. Panorama Mesdag er et panorama av Hendrik Willem Mesdag som er stilt ut i et sylinderformet bygg som er 40 meter i diameter og 14 meter høyt. Fra galleriet i museet får man illusjonen av å stå på en høy sanddyne og se utover havet, stranden og landsbyen Scheveningen.

  Dagens siste besøk blir på Kunstmuseum Den Haag der vi får en guidet omvisning på det moderne museet. Vi får se maleri av Monet, imponerende fotografi utstillinger, utstillinger av Delft keramikk og mye mer. Besøket på museet er en unik kunstopplevelse.  Vi spiser felles middag om kvelden.

 • Dag 3 Kunst i Rotterdam
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Med buss og lokal guide tar vi turen til Rotterdam, byen som blir kalt Manhattan ved Maas elven. Europas første skyskraper så dagens lys her i 1898 – 45 meter høy. Denne fikk selskap av mange høye konstruksjoner etter 2. verdenskrig og dagens skyline er et imponerende syn. Kort fortalt er krigen forklaringen på at sentrum av Rotterdam har utviklet seg til en herlig miks av det ultramoderne og nøkternt etterkrigsbyggeri. Dagens første besøk er på Kunsthal Rotterdam som holder hus i en ikonisk bygning designet av den kjente arkitekten Rem Koolhaas. Vi får omvisning rundt i museets utvalg av moderne utstillinger. Turen gå videre til Euromast der vi spiser lunsj 100 meter over bakken med en fantastisk utsikt over Rotterdam.

  Siste stopp i Rotterdam er Depot Boijmans Van Beuningen som lagrer og tar vare på en stor kunst kolleksjon, og tilbyr besøkende å komme bak kulissene på museet som har samlet kunst siden 1849. Depoet har fjorten luftkondisjonerte deler med hyller, skap og oppheng for de ulike kunstverkene. Det er depoter for malerier, metall, fotografier, organiske og ikke organiske materialer for å nevne noe. Her blir det guidet omvisning, og tid til å utforske depoet på egenhånd.

  Felles middag om kvelden.

  Copyright Maxence Werp
 • Dag 4 Kunst i Amsterdam og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og vender nesen mot Amsterdam. Rijksmuseum Amsterdam er et må-se for alle som elsker kunst og kultur. Museet huser over 8000 verk fra Nederlandsk og Europeisk historie, inkludert mesterverk av Rembrandt, Vermeer og Van Gogh. Vi får en guidet omvising på museet.

  Når vi er i Amsterdam er et besøk på Van Gogh museet nesten obligatorisk. Museet har den største samlingen i verden av Vincent van Goghs malerier, og dette gjør museet til en unik opplevelse der vi sammen med museums guiden får følge utviklingen i Van Goghs malerier gjennom årene. Så fortsetter bussen til flyplassen for fly hjem til Oslo på ettermiddagen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 18 900,- pr. person

Fly Oslo – Amsterdam t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
3 netter i dobbeltrom på Mercure den Haag Central
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Inngang til Euromast
Inngang og omvisninger med museums guider på Museum Mauritshuis, Panorama Mesdag, Kunstmuseum den Haag, Kunsthall Rotterdam, Depot Boijman, Rijksmuseum og Van Gogh Museum.
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 700,-

Drikke til måltider
Ønsker du avreise fra andre byer, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg med pristilbud

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 63 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 62 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 63 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 63 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 62 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
19.november
 • 12:40 - 14:35
  Oslo Amsterdam
22.november
 • 16:30 - 18:20
  Amsterdam Oslo