13. - 27. september 2024

Bli med LHL Stavanger til Salou på Spanias solkyst

Kysten for livsnytere

Salou har i de siste årene etablert seg som en populær by for solhungrige fra hele Europa, noe som gjør at den hyggelige kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til severdigheter som fjellkjeden Montserrat, vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og sjarmerende Sitges. På Costa Dorada kan man nyte rundt 300 soldager i året og denne kysten har skryte av noen av de flotteste strendene i Spania.

Salou har det vi forbinder med en ferieby – flotte strender, hyggelige kafeer og restauranter som serverer deilig middelhavskos, og masse spennende forretninger med fordelaktige priser. Byen er kjent for sin lange strandpromenade dekorert med frodige palmer og sine eksklusive villaer. Og her ligger også Spanias største fornøyelsespark – i gåavstand fra vårt hotell!

Bli med reiseleder Carina Pettersson på tur!

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger til Salou
Dag 2
Informasjonsmøte
Dag 3 - 13
Dagene er dine - frivillige utflukter
Dag 14
Salou - Norge

Program

 • Dag 1 Stavanger til Salou
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte med Norwegian fra Stavanger til Barcelona, en flytur på ca. 3 timer. Bussen står klar for å kjøre oss videre til Salou og hotellet vårt Hotel César Augustus. Hotellet vårt er et 3-stjerners hotell i byen Salou, med fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Hotel Augustus har 160 komfortable rom med umiddelbar nærhet til stranden. Restauranten tilbyr varierte måltider med kvalitetssikre produkter. Du har også tilgang til basseng, massasje eller nyt en deilig drink på hotellets terrassebar.

  Copyright Hotel César Augusts
 • Dag 2 Informasjonsmøte
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost samles vi til  informasjonsmøte hvor vår reiseleder informerer om de forskjellige utfluktene vi tilbyr under oppholdet.

  Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på tur, mens andre koser seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. Det å vandre rundt i byen Salou er en fargerik opplevelse. Mange butikker lokker med billige varer, fortauskafeer og restauranter ønsker deg velkommen med god mat og drikke. Hver kveld samles vi til middag hotellet og vi blir kjent med våre medreisende og nyter kvelden i baren.

 • Dag 3 - 13 Dagene er dine - frivillige utflukter
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dette er en reise hvor du selv bestemmer hva du vil gjøre under oppholdet i Salou og du kan krydre dagene med det du måtte ønske. Noen vil bare nyte friheten og la dagene komme og gå, mens andre har lyst til opplevelser og utflukter.  Noen trives med å dra på oppdagelsesferd  og utforske steder på egenhånd, mens andre setter pris på organiserte utflukter.

  Vår reiseleder bor sammen med dere på hotellet og er alltid tilgjengelig hvis du lurer på noe eller trenger hjelp. Kanskje finner dere sammen på ting å gjøre som ikke er beskrevet i programmet, det kan være alt fra trim- eller spaserturer til andre ting eller ideer som dukker opp, enten på dag- eller på kveldstid.

  Vandre på stranden til nabobyen Cambrils.
  Skal du få riktig feriefølelse og trimme litt samtidig, anbefaler vi spasertur på stranden fra Salou til Cambrils, en tur på 6,5 km som tar deg ca. 1 1/2 time. Byen har strandpromenade, gågater, masse butikker, restauranter og barer, og en autentisk gammel bydel. Underveis kan du nyte noe kaldt å drikke på en av barene langs stranda og spise lunsj i båthavna i Cambrils. Med taxi tilbake er du på hotellet etter 15 minutter.

  Frivillig utflukt til Tarragona
  Tarragona er en historisk strandby, kjent for ruiner fra de siste to tusen årene. Her kan du besøke museer, gamle bymurer eller oppdage byens amfiteater, en romersk arena fra det andre århundre. Tarragona byr på opplevelser fra middelalderen med variert kultur- og underholdningstilbud. Ønsker du et avbrekk fra kultur og bygninger finner du byens vakre strand, Playa El Milagro, som gir deg 980 meter med gylden sand.

  Frivillig utflukt til Pradesfjellene
  Prades er et vakkert og pittoresk fjellområde, kun en times kjøretur inn i landet Her oppe rager fjellene i 1000-meters høyde, og for hver sving man klatrer oppover i landskapet oppleves fantastiske panoramaer. Høyt over Middelhavet møter man vakker og frodig natur samt historiske og bevarte bygninger. Flere intime landsbyer passeres, og i fjellandsbyen Siurana, som ser ut som en eventyrlandsby med steinhus og brostein, passer det med en liten vandretur. Landsbyen ligger 730 m.o.h. og her bor det kun ca. 50 mennesker.
  Stedets kalksteinsklipper tiltrekker seg årlig mange sportsklatrere og fotturister. Her oppe har man også en enestående utsikt til et stort vannreservoar som vil imponere.

  Frivillig utflukt til Montserrat
  “Montserrat” betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære
  bergarter, og dette området er populært for klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cava- regionen Pendedes. Vel fremme blir det
  mulighet til å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Kanskje får vi oppleve guttekoret som ofte opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer tilbake til Salou.

 • Dag 14 Salou - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi nyter turens siste frokost før vi sjekker ut fra hotellet og drar til flyplassen for hjemreise. Vi har mange minner med i kofferten, og det å reise og dele opplevelser med andre deltagere, gir alltid en ekstra dimensjon på turen. Ved ankomst Flesland, står bussen klar og buss tilbake til Manger.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 800,- pr. person

Fly Stavanger – Barcelona t/r
Flyavgifter
Transport flyplass – hotell t/r
14 netter i dobbeltrom på Hotel César Augustus 3*
Halvpensjon under hele oppholdet (frokost og middag)
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 300,-
Valgfrie aktiviteter
 • Frivillig utflukt til Tarragona (pris kommer)
 • Frivillig utflukt til Montserrat, inkl. lunsj (pris kommer)
 • Frivillig utflukt til Prades inkl. lunsj (pris kommer)

Priser på utfluktene kommer i begynnelsen av august

Tips
Drikke til måltider

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil. Vi opplyser om at frivillige utflukter har bindende påmelding.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500,- innbetales innen 14 dager. Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person Mellom 104 og 50 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum Mellom 49 og 34 dager: 50 % av totalt fakturert beløp Mellom 33 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler

Betingelser ved påmelding 49 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 49 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 49 og 34 dager: 50 % av totalt fakturert beløp Mellom 33 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.

Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss. Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig. Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.

Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.

Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.

Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.

Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
13.september
 • 11:45 - 14:45
  Stavanger Barcelona
27.september
 • 07:55 - 11:05
  Barcelona Stavanger