04. - 11. september 2024

Bli med Lillian og Norsk Tur til Portugal

Portugal – Sjøfarernes og oppdagernes land

Bli med reiseleder Karl-Gunnar til Portugal!

“Med ryggen mot Europa og ansiktet mot havet”, har Portugal mer enn andre sydeuropeiske land bevart sin ekte og naturlige sjarm og vennlige gjestfrihet. Her finner vi byer med minner fra en stormfull fortid med både maurere som invaderte landet og oppdagerne som seilte ut i verden. Vi skal bli bedre kjent med Portugals eksotiske blanding av livskraftig folklore, pittoreske landsbyer, staselige vingårder og sterke eventyrlyst.

Dagsprogram

Dag 1
Askim - Portugal
Dag 2
Lisboas mange ansikter
Dag 3
Frivillig utflukt til Obidos
Dag 4
Dagen fri
Dag 5
Sesimbra og Arrábidahalvøya
Dag 6
Dagen fri
Dag 7
Sintra og Cabo da Roca
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Askim - Portugal
  Inkluderte måltider: Middag

  Buss kjører oss fra Askim til Gardermoen. Vi flyr deretter direkte til Lisboa på ettermiddagen. Fra flyplassen er det kun en halvtimes kjøretur til Hotel Londres, som ligger i den lille koselige byen Estoril, kun to minutter unna Tamariz Beach. Felles middag på hotellet.

 • Dag 2 Lisboas mange ansikter
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo, og denne dagen får vi et inntrykk av byens mange ansikter. På vei inn mot sentrum følger vi den vakre kysten, og stopper ved Belemtårnet som er byens stolte landemerke og Portugals vakreste festning. Vakttårnet fra 1521 er oppført i maurisk stil og er prydet med tauverk hogd i stein, og brystvern formet som skjold dekorert med Kristusordenens kors. Deretter besøker vi Oppdagermonumentet som er viet de store erobrerne som dro ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. Turen fortsetter til Mosteiro dos Jerónimos i Belém (Jeronimos kloster); som ble påbegynt kort etter at Vasco da Gama kom tilbake fra sin første reise til India.
  Kvelden avsluttes med middag på en restaurant i Lisboa hvor vi får oppleve fadosang. Det er den tradisjonelle musikken der sangerne dikter mens de synger, og innholdet formidles med innlevelse og lidenskap, akkompagnert av gitar.

 • Dag 3 Frivillig utflukt til Obidos
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan de som ønsker det bli med på en tur til eventyrbyen Óbidos. Byen ser ut som den har sovet sin Tornerosesøvn siden middelalderen, og ikke uten grunn hører denne lille byen til en av de mest besøkte severdighetene i Portugal. Når man kommer inn bak de høye bymurene, føler man seg hensatt til en annen og meget sjarmerende verden. Denne gamle byen ble grunnlagt av maurerne og er i dag fredet av UNESCO. I 1282 fikk Isabel stedet i bryllupsgave av sin mann, kong Dinis. Og helt fram til 1833 gikk byen og dens innbyggere i arv til portugisiske dronninger! Vi starter spaserturen ved byporten og følger den smale hovedgaten inn til torget. Så blir det litt tid til å rusle rundt i byen på egenhånd før vi fortsetter turen til en vingård i landsbyen Bombarral. Her skal vi smake på flere viner produsert på gården, og deretter spise lunsj. Det blir tid til å utforske vingården og slappe av i rolige omgivelser. Felles middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4 Dagen fri
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan du utforske Cascais og Estoril, som ligger rundt 20 minutter fra hverandre å gå langs den hyggelige kystpromenaden. Cascais lever et dobbeltliv – på en og samme tid er byen både en fiskerlandsby og en kosmopolitisk badeby. I dens små gater ligger butikker og restauranter side om side. Og midt i turistvrimmelen holder fiskerne auksjon over dagens fangst, som kan være alt fra sardiner til kjemperokker. Estoril er kanskje litt mer blasert. Den er et populært oppholdssted for kongelige i eksil og det moderne jetset.
  Middag på hotellet i kveld.

 • Dag 5 Sesimbra og Arrábidahalvøya
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På dagens utflukt får vi oppleve en uforfalsket og malerisk fiskerby på Costa Bela i et fascinerende fjellandskap på Arrábidahalvøya, sør for Lisboa. Vi krysser elva over den berømte 18 km lange Vasco da Gamabroen, en av Europas lengste hengebroer. Vi passerer Setúbal som for hundre år siden var en bortgjemt fiskerby. Den er nå en travel industriby og sentrum for produksjon og salg av muskatvin, marmelade og ikke minst sardiner. Veien til Sesimbra går opp til Serra da Arrábida, en liten fjellkjede med særpregede kalkformasjoner, eviggrønn skog og egenartet flora. Her lever også ørn, bever og villkatt. Høyt over Sesimbra og den dramatiske kyststrekningen ligger restene etter en borg fra arabertiden. Og så kommer vi ned i den travle lille landsbyen med sin herlige sandstrand og gunstige klima. Her kan man enda se fiskere komme inn med sine fangster av sardiner, sverdfisk og kjempeblekksprut. Etter lunsj blir det litt tid til å utforske Sesimbra, før vi utpå ettermiddagen drar tilbake til hotellet. Felles middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 6 Dagen fri
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen fri til å nyte Portugal. Middag på hotellet i kveld.

  Photo by Sofia Lupi
 • Dag 7 Sintra og Cabo da Roca
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi begynner dagen med en spennende kjøretur mot Sintra, som i hundrevis av år var arabiske fyrsters og spanske kongers favorittlandsted. Omgitt av tett, grønn skog ligger den lille byen med sine slott og palasser på en bratt ås. På en av høydene rundt Sintra ser vi et eventyrslott med mange tårn og karnapper, Palácio da Pena. Vi forlater vår buss og går over i spesialbusser som tar oss opp til slottet. Etterpå drar vi til en koselig restaurant ute på landet og spiser en god lunsj. På vei tilbake mot Estoril stopper vi på Cabo da Roca, Europas ytterste punkt mot vest hvor Atlanterhavets bølger slår høyt og kraftig mot klippene. En særegen vegetasjon dekker bakken rundt fyrtårnet. Felles middag på hotellet på kvelden.

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en rolig formiddag sjekker vi ut av hotellet. De siste innkjøpene tas og portvin, keramikk og skinnvarer blir med oss hjem. Vi sier «adeus» til Portugal. Bussen bringer oss til flyplassen, og vi flyr direkte fra Lisboa til Gardermoen og siste etappe hjem til Askim.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 19 900,- pr. person

Buss Askim – Gardermoen t/r
Direktefly Oslo – Lisboa t/r
7 netter i dobbeltrom med balkong på Hotel Londres i Estoril 3*
7 frokoster
3 lunsjer
6 buffetmiddager på hotellet inkl. 1/2 flaske vin/øl eller mineralvann
1 middag på restaurant i Lisboa med Fadomusikk
Busstransport ifølge program
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 900,-
 • Utflukt til Obidos inkl. vinsmaking og lunsj kr 1 500,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 4000,- innbetales innen 14 dager. Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.  Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 57 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 56 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 57 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 57 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 56 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidsedringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
04.september
 • 14:50 - 18:00
  Oslo Lisboa
11.september
 • 18:45 - 23:35
  Lisboa Oslo