Lofoten

-med Reine og Svolvær

Copyright: littlewormy

Det e’ steikanes trivelig i Lofoten! Det er noe du vil erfare på reisen til denne perlen nord for polarsirkelen. Vi starter turen i autentiske Reine og avslutter i Lofotens hovedstad Svolvær. Lyset og det fargerike livet har fått mang en kunstner til å etablere seg i de idylliske fiskeværene langs kysten, og på turen vil du oppleve en reise fylt med god mat, rik kystkultur, lang historie og storslåtte naturopplevelser.

 

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Bodø - Reine
Dag 2
Båttur på Reinefjorden og Å
Dag 3
Glasshytta på Vikten og Nusfjord
Dag 4
Reine - Svolvær
Dag 5
Frivillig båttur til Skova og ettermiddagsutflukt til Henningsvær
Dag 6
Hjemreise
brygge mennesker
Copyright: Terje Rakke
brygge fisk
copyright: Markus Christ
Lofoten ørn
Copyright: Stina Iglebæk
Mat Lofoten
Copyright: Thomas Rasmus Skaug – VisitNorway.com
Lofoten Rambergstranda
Copyright: Stina Iglebæk
Båttur reinefjord Lofoten
Copyright: Stina Iglebæk

Program

 • Dag 1 Oslo - Bodø - Reine
  Inkluderte måltider: Middag

  Fly til Bodø med landing på ettermiddag. Lofoten-eventyret er i gang, først med en 3 timers båttur til Moskesnes i Lofoten, deretter en kort kjøretur til vakre Reine hvor vi skal bo de neste tre nettene.

  Reine ligger sør i Lofoten og kan skryte av både å være det mest kjente fiskeværet og et av de mest fotograferte stedene i Norge. Naturen her er magisk med sin barske natur og høye, bratte fjell som stuper ned i havet. Området har vært til stor inspirasjon for kunstnere og mang en reklame for Lofoten bruker motiver fra Reine.
  Vi sjekker inn i flotte rorbuer helt nede i fjæra, med storslått utsikt til sjø og fjell. Før var rorbuer sesongbolig for fiskerne, mens fisket drev på. Så ingen rorbuer er like, og hver sin spesielle sjarm.

  Copyright: Visitnorway.com
  Copyright: Stina Iglebæk
 • Dag 2 Båttur på Reinefjorden og Å
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Reinefjorden med båt, opplevelsene står i kø på dagens utflukt. Fjorden er en fjordarm av Vestfjorden, som derfor nyter å være mer i le for vær og vind.
  Vi kommer tett på storslått natur, og her ligger noen av Lofotens eldste og høyeste fjell. Fuglelivet er rikt, er vi heldige hilser vi kanskje på den mektige havørnen som kan ha et vingespenn på 2,5 m!

  Tilbake på land blir det lunsj langs bryggen før vi kjører ned til Å. Dette gamle fiskeværet er et av Norges mest autentiske med flere verneverdige hus. Vi besøker Norsk Fiskeværsmuseum hvor livet i Lofoten gjenspeiles i utstillinger av verdens største torskefiskeri, Lofotfisket, og tørrfiskens historie som betydningsfull handelsvare over flere århundrer.
  På ettermiddagen er vi tilbake i Reine og vi møtes for felles middag på kvelden.

  Copyright: Stina Iglebæk
 • Dag 3 Glasshytta på Vikten og Nusfjord
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I dag går turen nordover til idylliske Napp. I le mellom steile fjell og med storhavet rett ut ligger brukskunstsenteret Glasshytta på Vikten, kjent for sitt glassblåser- og keramikkverksted. Åsvar Tangstad startet, som den første i Nord-Norge, med glassblåsing i 1976. Man får oppleve denne spesielle glassblåserkunsten og en suvenir herfra er et hyggelig minne.

  Vi fortsetter mot Nusfjord, nyt utsikten fra bussvinduet med storslaget natur av ypperste klasse. Du vil fort oppdage at sør i Lofoten er det flotte strender rundt nesten hver sving. Et av de mest kjente fotomotivene er Rambergstranda som vi tar et stopp ved.

  Vi ankommer Nusfjord, som kalles Lofoten skjulte perle. Før var dette et levende fiskevær og hjem for 1500 fiskere som hang opptil 600.000 fisk til tørk på gjellene her.
  De historiske omgivelsene hvor både smia, røkeriet, båthusene og trandamperiet er tatt vare på gir oss levende inntrykk av hvordan man livnærte seg av havet. Her spiser vi en velsmakende lunsj fører vi kjører tilbake til Reine.

  Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. Oppdag og nyt Reine, Sakrisøya, Olenilsøya og Hamnøya på egenhånd. Øyene er forbundet med små broer, en spasertur i området kan anbefales.

  Copyright: Stina Iglebæk
 • Dag 4 Reine - Svolvær
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Nye eventyr venter, vi forlater Reine og setter kursen mot lysets by Svolvær. På Borg skal vi tilbake til vikingtiden. Lofotr var et av de store høvdingsetene i Nord-Norge i jernalderen, som begynte 500 år før vår tidsregning. Her er det største vikinghuset vi kjenner til, funnet. Omvisningen i det rekonstruerte høvdinghuset er interessant og tankevekkende.

  Ved lunsjtid kommer vi til Lofotens hovedstad, Svolvær. Byen byr på alt fra travle handlesentra til stille natur. Fra det trivelige sentrum kan vi se rett opp på den kjente Svolværgeita med sine to karakteristiske tinder spisse topper. Vi sjekker inn på vårt hotell et hvor vi skal bo de neste to nettene. Ettermiddagen er til fri disposisjon.
  På kvelden samles vi til hyggelig middag på hotellet.

 • Dag 5 Frivillig båttur til Skova og ettermiddagsutflukt til Henningsvær
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Bli med oss til sjøs!
  Om bord i topp moderne RIB-båter og rolig fart skal du få nærkontakt med de vakreste og magiske øyene utenfor Svolvær. Vi ser historiske Skjoldvær, de kritthvite strendene på Grunnstad og de stupbratte fjellene på Lillemolla.
  RIB-båtene gir oss en unik mulighet til nære naturopplevelser og vi besøker også steder hvor ørner holder til. Vårt vertskap krydrer turen med historier og sagn om livet her ute gjennom tidene og tar oss med på en kulturvandring gjennom det rustikke fiskeværet.
  Ved bryggekanten på Skrova får vi servert rykende fersk fiskesuppe før turen går tilbake til fastlandet.

  På ettermiddagen kjører vi til Henningsvær som ligger 30 min fra Svolvær. Dette sjarmerende tettstedet var et av Lofotens mest kjente fiskevær. I dag frister Henningsvær sine besøkende sjarmerende gater, hyggelige butikker, kafeer og gallerier. Dra på egen oppdagelsesferd før vi samles på brygga for en hyggelig avskjedsmiddag.

  Copyright: Karianne Klovning
 • Dag 6 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  I dag sier vi farvel til denne eventyrlige og unike øygruppen Lofoten.
  Vi kjører til Evenes og flyr hjem på ettermiddagen.

  Copyright: Nicki Eliza Schinow

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Gardermoen – Bodø, Evenes – Gardermoen
1 stk innsjekket bagasje
3 netter i delt dbl. rom rorbu på Reine Rorbuer
2 netter i delt dbl. rom på Thon Hotel Lofoten
5 frokoster
2 lunsjer
4 middager
Utflukter og inngangspenger i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Drikke til måltidene
Båttur til Skrova

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.