01. - 05. juni 2024

LOP Rogaland inviterer på tur til vakre Sogn

Vidar Moløkken – Visit Norway

Norge – vårt nærmeste ferieland. En reise inn i fjord-Norge er fullspekket med naturopplevelser, deilige måltider og unike attraksjoner og opplevelser.
Turister fra hele verden drømmer om å oppleve det som vi nordmenn så lett har tilgang til – spektakulære fjordarmer, spisse snødekte fjelltopper, grønne, levende bygder og bærekraftige samfunn.

Fra bussvinduet, i en topp moderne turbuss og under ferjeturer, får vi nærkontakt med vårt fantastiske land. Det sies at på Vestlandet er det fantastiske opplevelser rundt hver sving!

Dagsprogram

Dag 1
Sandnes - Myrkdalen Fjellandsby
Dag 2
Myrkdalen - Leikanger
Dag 3
Besøk på bremuseet, bokbyen Fjærland i Mundal og Astruptunet
Dag 4
Fra vakre Sogn, Gjennom frodige Hardanger til Rosendal
Dag 5
Rosendal, Baroniet og hjem til Sandnes
view hardanger harvesting
Copyright markant.no
muesum mountains
Copyright Gaute D. Bøyum
Ulvik-i-Hardanger norge
Copyright Reinhold Kager
sauer dyr loen norge
Copyright Visitnorway.om

Program

 • Dag 1 Sandnes - Myrkdalen Fjellandsby
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi startet turen fra Sandnes via Stavanger for påstigning. Turen går videre med ferje Mortavika – Arsvågen med stopp ved Låtefossen for en luftetur. Herfra går turen til Tyssedal Hotel for lunsj og videre til Myrkdalen hvor vi skal overnatte på flotte Myrkdalen Hotell. Her oppe er det vilt og vakkert med en fantastisk natur. Vi samles til en hyggelig middag på hotellet.

  Copyright Visitnorway.com
 • Dag 2 Myrkdalen - Leikanger
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost starter vi på dagens etappe mot Leikanger. Vi kjører via Hólesvingane hvor vi på veien får se vakker norsk natur og gjør et stopp ved Hove Steinkirke som ble bygd i år 1170. Den er en av de eldste steinkirkene i landet. Videre går turen til Hopperstad Stavkirke fra rundt år 1130, bygget i romansk og gotisk stil. En imponerende stavkirke, beliggende vakkert til, omkranset av majestetiske fjell og bare et steinkast fra Sognefjorden.

  Dagens lunsj spiser vi like i nærheten, på Blix Hotell i Vikøyri. Før vi tar ferja over Sognefjorden til Hella får vi med oss Fridtjof statuen på Vangsnes, en takknemlighetsgave fra keiser Wilhelm II av Tyskland for gjestfriheten det norske folk hadde vist ham. Sognefjorden er Norges lengste og dypeste fjord og når vi ankommer Hella kjører vi helt i fjordkanten i hjertet av Sognefjorden til Leikanger. Leikanger Fjordhotell ønsker oss velkommen og her skal vi bo de to neste nettene. Det milde klimaet i Leikanger sørger for at fersken, aprikos og valnøtter trives her. Stedet har i tillegg tradisjoner som kongebygd helt tilbake til vikingtiden. En vandretur på Strandavegen med helte-viking- og kulturhistorie kan du også glede deg til under oppholdet her. Kveldens middag med trivelige medreisende er alltid høydepunkter under turen.

 • Dag 3 Besøk på bremuseet, bokbyen Fjærland i Mundal og Astruptunet

  Gled deg til en dag stappfull av opplevelser. Etter frokost går turen nordover, og etter en time i vår gode turbuss kommer vi til Fjærland, et lite tettsted som har fått navnet bokbyen. Åpnet i 1986 av daværende kulturminister Åse Kleveland.
  Her er det 4 hyllekilometer med 150.000 bruktbøker til salgs!

  Norsk Bremuseum og Ulltveit-Moe senter for klimaviten er en stor og tankevekkende opplevelse. Et storslagent bygg, utformet av arkitekten Sverre Fehn som har vunnet mange internasjonale priser. Her får vi innblikk i hvordan breer blir dannet, fjordlandskapet har blitt formet og hvorfor breene har en viktig rolle i klimaforskningen. I museets kinosal får du oppleve panoramafilmen som tar oss inn i Jostedalsbreen Nasjonalpark. Majestetiske fjell med snø på toppene og brearmer følger oss og erstattes av Jølstravatnet som vi følger til Astruptunet, et tidligere gårdsbruk som i dag er omgjort til museum. Det var kunstnerhjemmet til den kjente maleren Nikolai Astrup som bodde her mellom 1914 og 1928. Selve tunet er et kunstverk i seg selv. Både bygninger, interiør og gårdshaugen gjenspeiler kunstverkene til Nikolai. Her blir det omvisning med lokalguide og her serveres dagens lunsj.

  Nå skal du den neste timen få oppleve Gaularfjellet og den spektakulære nasjonale turistveien ned til Sognefjorden. Riksvei 13 slynger seg nedover fjellsidene og halvveis stopper vi på et helt spesielt utsiktsplatå. I bunnen møter Vetlefjorden oss og den følger vi til ferjekaia i Dragsvik hvor vi tar ferje tilbake til Hella og vårt hotell. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.

  Copyright Øyvind Heen - fjords.com
  Christine Baglo - Visit Norway
 • Dag 4 Fra vakre Sogn, Gjennom frodige Hardanger til Rosendal
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost sier vi farvel til Leikanger Fjordhotell og legger ut på nye eventyr. Sognefjordens mange armer tar oss til Mannheller og en kort ferjetur over til Fodnes. Kjente steder som Lærdal, Aurland og Flåm passeres, før det blir beinstrekk i Gudvangen. Vi kjører over den imponerende Hardangerbrua som ble åpnet i 2013, og erstattet ferjeforbindelsen mellom Bruravik og Brimnes.

  Et imponerende byggverk – 1380 meter lang med et hovedspenn på 1310 meter. Nå blir Hardangerfjorden vår følgesvenn og dagens lunsj serveres på Hotell Ullensvang. Vi er nå midt i epleriket i Norge og hva er da mer spennende enn å smake på ekte Hardanger-cider – laget med kjærlighet og omtanke. Det er flere gårder her som nå lager denne edle drikken. Vi stopper på en gårdsbutikk slik at vi får mulighet til å handle både cider og andre lokale gårdsprodukter. Utpå ettermiddagen kommer vi til innløpet av Hardangerfjorden og her sjekker vi inn på Rosendal Fjordhotell. Slapper litt av før vi samles i hotellets hyggelige restaurant for turens siste middag.

  Copyright Action Photo
 • Dag 5 Rosendal, Baroniet og hjem til Sandnes
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi nyter frokost og utsikt til Hardangerfjorden. Så står det kjente Baroniet for tur, slottet fra 1665 mellom fjord, fonn, fjell og fossefall, bygget av Norges rikeste arving og en stolt dansk adelsmann og fikk navnet Rosendal. Et besøk på Baroniet er en vandring gjennom ulike stilepoker. Rom og saler er formet etter ulike eiere gjennom 250 år, og slottet er fremdeles den dag i dag bevart som et hjem slik siste eier forlot det i 1927. Etter en fin omvisning starter vi på siste etappe på turen. Det blir ferjeturer mellom Sydnes og Utbjoa og så Arsvågen til Mortavika før vi utpå ettermiddagen er tilbake i Sandnes.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 12 100,- pr. person

Busstransport
Bom og ferjekostnader
1 natt på Myrkdalen Fjellhotell
2 netter på Leikanger Fjordhotell
1 natt på Rosendal Fjordhotell
4 frokoster
3 lunsjer
4 middager
Inngangspenger til Bremuseet, Astruptunet og Baroniet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 800,-

Drikke til måltidene
1 lunsj, dag 5

Vi tar forbehold om endringer i program, buss, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Busstider