Nederland

I blomsterprakt

Nederland bugner av byer som innbyr til besøk! På denne turen skal du bli bedre kjent med; Amersfoort, Utrecht, Gouda, Delft og Amsterdam. Det store høydepunktet på turen blir kanskje besøk på Keukenhof, verdens største blomsterpark. Her finnes 800 forskjellige tulipantyper og 7 millioner blomsterløk er plantet! Kan du tenke deg den fargeprakten?
Vår base er i Nederlands geografiske midtpunkt hvor vi skal bo på et ærverdig hotell med perfekt beliggenhet!
Velkommen på tur!

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Amsterdam - Amersfoort
Dag 2
Keukenhof – en fargerik dag i et tulipan-univers!
Dag 3
Kasteel de Haar
Dag 4
Gouda og Delft
Dag 5
Amersfoort
Dag 6
Utrecht
Dag 7
Amsterdam og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Amsterdam - Amersfoort

  Vi flyr direkte med KLM fra Stavanger på formiddagen. Bussen kjører oss til middelalderbyen Amersfoort for innsjekk på vårt hotell som har en svært sentral beliggenhet i gamlebyen. Om ettermiddagen skal vi bli bedre kjent her, og på en noe spesiell måte. Vi skal ha det som på godt norsk kalles en “culinary dinner walk” som er en sightseeing til fots kombinert med 3-retters middag. Vi besøker tre forskjellige restauranter, og mellom hver rett er det lagt inn en interessant og hyggelig spasertur – en kveld med annerledes opplevelser.

  Copyright Jay Wennington
 • Dag 2 Keukenhof – en fargerik dag i et tulipan-univers!

  Det bugner av tulipaner i verdens største blomsterpark, og hvert år forsøker man å overgå det forrige året. Dette er en unik opplevelse, en uforglemmelig og inspirerende hage. Gode sko og kamera er viktig denne dagen. Fra de ypperste blomsterløk-leverandører kan du kjøpe med deg de beste løker i alle regnbuens farger.
  Felles middag på lokal restaurant.

  Copyright: Shalev Cohen
 • Dag 3 Kasteel de Haar

  Idag går turen til et unikt slott fra middelalderen. Historien forteller at slottet forfalt og at samme arkitekt som har designet det berømte Rijksmuseum sto for renovasjonen på vegne av baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar. De hadde lange navn på den tiden! Det tok 20 år å ferdigstille Kasteel de Haar, men resultatet ble imponerende! Hvert år blir internasjonale kjendiser invitert til å besøke baronen og baronessen, og Coco Chanel, Roger Moore, Gregory Peck, Birgitte Bardot og Yves Saint Laurent har overnattet her.

  Etter omvisningen nyter vi en ærverdig “Afternoon Tea” her.
  I kveld står en ny restaurant for tur, når middagen skal nytes.

  Copyright Sebastian Coman Photography
 • Dag 4 Gouda og Delft

  Den milde nederlandske gulosttypen gauda, oppkalt etter byen Gouda, er dagens første severdighet. Vi tror du vil synes det er interessant å se hvor dette populære pålegget stammer fra. Gouda ostemarked er et av de siste autentiske ostemarkedene som fortsatt eksisterer. Smaksprøver vil avgjøre om denne er bedre enn vår Norvegia. Vi spiser lunsj før turen går videre til nabobyen Delft.
  Delft er porselensbyen i Nederland, kjent for sine vakre blå og hvite vaser, krukker, fat, figurer m.m. Fra 1500-tallet har det blitt produsert tynnglasert porselen her i byen, på det meste kunne Delft skryte av hele 32 porselensfabrikker! Blåfargeverket på Modum har vært en viktig leverandør av koboltblått. I dag er det kun Royal Delft fabrikken som produserer dette porselenet som har så høy kvalitet og er blitt et samleobjekt for mange. Vi får oppleve produksjonsprosessen og besøker museet som viser bedriftens utvikling gjennom flere hundre år.

  Byens historiske bysentrum som også har massevis av spennende kanaler blir neste høydepunkt i dag. Kanalene i Delft var viktige for frakt av varer og byen opplevde gode tider og vokste raskt, mye takket være porselensindustrien. Her finnes ingen høyhus, det er trivelige smug og brosteinsbelagte gater, spennende butikker, markedsplass og uteservering – her går ettermiddagstimene fort.
  Om kvelden samles vi igjen til middag på restaurant.

  Copyright: Datingjungle
 • Dag 5 Amersfoort

  Formiddagen har du på egenhånd og du kan gjøre det du ikke rakk i går. Amersfoort har mange små spesialbutikker som lokker, et mikrobryggeri som byen er stolt av, og fine kanaler som er perfekt å vandre langs.
  Lunsjen på egenhånd, men felles middag på restaurant i kveld.

 • Dag 6 Utrecht

  Etter en god frokost er vi klar for å bli bedre kjent i Utrecht som er Nederlands fjerde største by. Det gamle bysentrum yrer av liv, og det sykles like mye som det spaseres, og dette bidrar til et pulserende og levende sentrum. Kafeene vitner om at innbyggerne synes det er deilig å treffes ute. Det er lunsj på egenhånd i dag, og utvalget av kafeer, restauranter, puber og uteservering er stor, så det kan bli valgets kval.
  Kanalene i Utrecht er unike, og er en del av et oppfinnsomt system fra middelalderen. Vi anbefaler gjerne en tur ombord på en av de mange kanalbåtene. Da vil du oppleve det som har vært livsgrunnlaget her tidligere. Varer kom på lave kanalbåter og ble lagret i store haller under gateplanet. Mange av disse underjordiske lagerrommene har blitt forvandlet til restauranter, kanskje du velger en av disse for lunsjen?
  Ellers så anbefales det også å ta trappene opp til toppen av Domtower for å nyte utsikten. Utrecht byr på en variasjon av interessante museum, fra klokkespill og spilledåser til kunst og tog.

  Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Amersfoort og klar for turens siste middag som selvfølgelig spises i fellesskap med dine medreisende.

 • Dag 7 Amsterdam og hjemreise

  Kofferten pakkes og settes på bussen. Turen går i formiddag inn til kunst- og kulturbyen Amsterdam. Du kan besøke et av de flotteste kunstmuseene i Europa som Van Gogh eller Rijksmuseet. Vandre gatelangs og nyte bygninger fra en svunnen tid, besøke det fargerike blomstermarkedet, oppleve båtlivet ved kanalene, eller la deg friste i byens shoppingområde. Hvorfor er Amsterdam kjent for diamanter? Det finner du ut i dag når vi får omvisning på et av byens diamantmuseum.

  Direktefly fra Amsterdam om ettermiddagen, slik at du lander i Stavanger tidlig kveld.

  Copyright Tobias Kordt

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Direktefly Norge – Amsterdam med KLM
Flyavgifter kr 464,-
Busstransport i henhold til program
6 netter i dobbeltrom på hotell
6 frokoster
1 Afternoon Tea
1 lunsj
6 middager (hvorav en Culinary dinner walk)
Ubegrenset drikke til 1 middag og 2 glass til 1 middag
Sightseeing med lokal guide i Amersfoort og Utrecht
Utflukt og inngang Keukenhof
Utflukt til Gouda, Delft, Kasteel de Haar, Utrecht og Amsterdam
Inngang Delftporselen og Gassan Diamonds
Tips
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.