03. - 07. september 2024

Bli med Quindeforeningen Druen på vintur til Albania

Sør-Europas uoppdagede skattkammer

En reise til dette landet på Balkan, som har ligget som et uoppdaget skattkammer så altfor lenge, anbefales på det varmeste. Kontrastene mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender er store og overraskelsene vil stå i kø. Albania er en stolt nasjon som har reist seg fra asken etter en periode med undertrykkelse, men det er lite ved dagens Albania som minner om de harde årene. Landet bugner av naturskjønnhet og fargerike opplevelser som garantert vil sjarmere deg. Albania er veldig frodig, og det dyrkes frukt og grønnsaker i stor skala. Omverdenen vet lite om de fem vinregionene i Albania og at de kan vise til å ha drevet med vinproduksjon i opptil 6000 år. Det er duket for en helt spesiell reise til Europas skjulte skattkammer fylt med kultur, mat og vin!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Tirana
Dag 2
Tirana - Durres
Dag 3
Berat
Dag 4
Durres
Dag 5
Albania - Oslo

Program

 • Dag 1 Oslo - Tirana
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Velkommen til Tirana, hovedstaden i Albania! Byens dramatiske historie og store omskiftninger er til å ta og føle på og fotavtrykkene spenner fra mektige ottomanske byggverk og italiensk renessanse til kommunistisk betong.
  Vi spiser felles lunsj før vi sjekker inn på vårt fem-stjerners hotell midt i Tirana sentrum, før det blir sightseeing til fots. Kveldens middag er en symfoni av smak, duft og farge. Litt utenfor Tirana, i landlige omgivelser, ønsker en av Albanias høyest anerkjente sjefskokker oss velkommen til vinsmaking og et gourmetmåltid du sent vil glemme på restauranten Marchesi.

  copyright chelsea pridham
 • Dag 2 Tirana - Durres
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Resten av turen skal vi nyte ved Adriaterhavets strender, men på veien dit kjører vi en liten omvei for å få en stor smaksopplevelse! Vi skal besøke jordbruksdistriktet Fishte, hvor de albanske Kallmeti-druene dyrkes. Vi er invitert på omvisning hos en liten familiebedrift hvor to brødre har klart å trylle frem de deiligste viner siden 2006. I tillegg til vin, produserer brødrene druebrandy, raki og olivenolje, og det blir selvsagt anledning til å smake og kjøpe med hjem. Dagens lunsjrestaurant serverer kortreist mat i frodige omgivelser som er ideelle for dyrking av råvarer. Etter lunsj fortsetter reisen ut mot «den albanske riviera», med badebyene Durres og Golem som mål. Vi sjekker inn på vårt flotte hotell og finner oss godt til rette.

 • Dag 3 Berat
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi starter dagen med besøk på vingården Luani utenfor Berat som har produsert vin siden 1960-tallet. Her får vi omvisning på vingården etterfulgt av vinsmaking av de lokale vinene. Turen går videre til Berat, byen med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Her klamrer husene seg fast både til hverandre og til åsen de er bygget opp etter. Ispedd grønne og blomstrende vekster er dette et av landets beste Instagram-vennlige motiver. I Berat er de opptatt av å bevare sin tradisjonsrike særegenhet. Det gjelder håndverk som treskjæring og metall- og steinarbeider, men det er kanskje mest synlig i arkitekturen. Vi tar turen opp til Berats 2500 år gamle slott og har tid på egenhånd før vi returnerer til kysten for middag på hotellet.

  Photo by Kelsey Knight
 • Dag 4 Durres
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I formiddag kan du nye det late livet ved Adriaterhavet og lunsjen er på egenhånd, så den spiser du når du måtte ønske. Om ettermiddagen kan du se frem til en vinsmaking på Skenderbeu Winery, Albanias eldste vingård. Her blir det selvsagt mulig å kjøpe med noen flasker hjem. Neste post på programmet er Durres, som er Albanias eldste og nest største havneby. En moderne by med butikker, grønne lunger, hyggelige kafeer og spisesteder.
  For de historieinteresserte kan både det arkeologiske og etnografiske museet anbefales, i tillegg til Balkans største romerske amfiteater. I kveld samles vi til middag på den beste fiskerestauranten i Durres. Det er bare å glede seg!

  Photo by Secret Travel Guide
 • Dag 5 Albania - Oslo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Flyet fra Tirana går om kvelden, så du har hele dagen til å nyte Albania. Vi tror dette spesielle landet har etterlatt varige inntrykk, og kanskje inspirert til en snarlig retur. Vi er i alle fall sikre på at du har fått Albania litt under huden og kanskje hatt en og annen aha-opplevelse underveis.

  Copyright Olga Pro

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 12 500,- pr. person

Fly Oslo – Tirana t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss ifølge program
1 natt i dobbeltrom på Hotel Rogner i Tirana
3 netter i dobbeltrom på Max Royal G Hotel & Spa i Golem
4 frokoster
3 lunsjer inkl. 1 glass vin
4 middager inkl. 1/2 fl. vin
Utflukter ifølge program
Engelsktalende lokal guide i Albania

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 900,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
03.september
 • 06:40 - 09:45
  Oslo Tirana
07.september
 • 21:10 - 00:20
  Tirana Oslo