04. - 10. september 2024

Elvecruise på Rhône

Opplev fransk mat, vin, historie og natur på sitt beste!

Bli med reiseleder Nils på elvecruise på Rhône!

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn elvecruise? Du sitter på dekk mens skipet langsomt glir gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Turen tar oss blant annet til Lyon med en historie som strekker seg 2000 år, Arles som sies å være selve essensen av Provence og vi spiser deilig fransk gourmet mat. Reiseleder fra Norsk Tur er med på hele turen, og vi har en uforglemmelig reise fremfor oss!

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Lyon
Dag 2
Avignon - Arles
Dag 3
Arles - Viviers
Dag 4
Viviers - Tain l'Hermitage
Dag 5
Tain l'hermitage - Lyon
Dag 6
Lyon - Collonges-au-Mont-d'Or
Dag 7
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Lyon
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Oslo til Lyon. Her vil bussen stå klar til å frakte oss den korte etappen til elvebredden hvor MS Rhone Princess ligger til kai. Vi går om bord og sjekker inn på de utvendige lugarene. Etter innsjekk vil mannskapet introdusere seg selv og vi nyter turens første middag om bord. Gå ikke glipp av Lyon opplyst om kvelden når vi seiler ut med skipet. Vi kan bare glede oss til de neste dagene!

  MS Rhone Princess

  MS Rhône Princess er et flott 4-stjerners skip som ble bygget i 2001 og renovert i 2011. De 69 lugarene er fordelt på to dekk. Hver lugar har TV, baderom med dusj og toalett, safe og individuelt klimaanlegg. Skipet har soldekk med solsenger, salong og en stor restaurant der alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Elektrisiteten er 220V. Skipet har Wi-Fi.

 • Dag 2 Avignon - Arles
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter dagen i Avignon, også kalt de mektige pavers festningsby fordi paven flyttet hit etter at Romerriket falt på 1300-tallet. På ettermiddagen er det mulig å bli med på rundtur med en lokal guide i Avignon. Selve Avignon er som et postkort, med fargerike butikkfasader, smale brosteinsbelagte gater, vakre kirker og broer. Hele syv paver bodde i det imponerende Pavepalasset med sine festningsvoller som dominerer bybildet i dag. Den delvis ødelagte broen Pont d’Avignon er fra 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Vi seiler videre mot Arles, den idylliske byen med de vakre fargene og spesielle lyset har inspirert mang en kunstner, blant annet Vincent van Gogh med sitt verdensberømte maleri «Cafe La Nuit». Byen har noen imponerende romerske ruiner og et godt bevart amfiteater med plass til 20 000 tilskuere.

   

  Copyright Lucas Miguel
 • Dag 3 Arles - Viviers
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter dagen i Arles, og herfra starter dagens frivillige utflukt; Camargue. Vi er i Rhônens munningsdelta og dette er ett av Europas mest særegne og spesielle landskap. Våtmarksområdet, i dag nasjonalpark med strengt regulert adgang, er tilholdssted for trekkfugler og flamingoflokker, men også de berømte ville hestene. På en ”manade”, en av de typiske gårdene, kan vi se både hester og noen av de sorte tyrene som blir avlet her i Camargue. Her får vi se et fantastisk hesteshow.

  Vi bruker ettermiddagen til å seile langs den vakre franske lansbygden og naturen.

 • Dag 4 Viviers - Tain l'Hermitage
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag kan du få oppleve den sjarmerende byen Viviers, som føles litt som et utendørs museum. Vi besøker blant annet Frankrikes minste katedral, det gamle Ridderhuset i Renessanse stil og St. Michel tårnet med fantastisk utsikt over Viviers.

  På ettermiddagen seiler vi videre mot Tain l’Hermitage. I kveld tar vi finstasen på for turens gallamiddag.

   

  Copyright Gkuna Shutterstock
  Copyright Haubtmann
 • Dag 5 Tain l'hermitage - Lyon
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi våkner opp i Tain L’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og sjokolade. I dag kan du bli med til Cité du Chocolat hvor vi får oppdage, lukte og smake sjokolade i alle former og farger hos verdenskjente Valhrona!

  På kvelden seiler vi tilbake til Lyon.

   

 • Dag 6 Lyon - Collonges-au-Mont-d'Or
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi våkner opp i Lyon,  Frankrikes tredje største by, og regionhovedstad. Den strekker seg fra det kjente vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør. I Lyon kan du bli med på sightseeing der vi får se den gamle bydelen og lærer om de berømte «traboules», de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som er typiske for byen. Turen avsluttes med smaksprøver på lokal fransk gourmetmat. Her får vi både lukte og smake på flere delikatesser.

  Vi går om bord igjen i skipet og seiler videre mot Collonges-au-Mont-d’Or der vi spiser gourmet middag på Paul Bocuse’s Abbaye de Collonges. Paul Bocuse var en 3* Michelin kokk kjent for  nytenkning rundt mat og fokus på ingredienser av høyeste kvalitet. Gjør deg klar for en unik opplevelse!

  Copyright Diogo Nunes
 • Dag 7 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  En spennende og fin uke er over, og det er på tide å reise hjem! Bussen bringer oss til flyplassen i Lyon og vi starter på returen til Oslo. Minnene om landskap og steder, matretter og viner fra denne vakre regionen vil vare lenge.

   

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 21 950,- pr. person

Fly Oslo – Lyon t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i delt dobbel lugar på hoved dekk
Havneavgifter
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider om bord
Drinker i baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker i baren og champagne)
Underholdning ombord
Gourmetmiddag på Paul Bocuse’s Abbaye de Collonges
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Dobbel lugar øvre dekk kr 1 600,-
 • Enkel lugar hoveddekk på forespørsel kr 4 950,-
 • Sightseeing Avignon kr 400,-
 • Camargue kr 890,-
 • Sightseeing Viviers kr 280,-
 • Cite du Chocolat kr 500,-
 • Lyon - Sightseeing og smaksprøver kr 840,-

Tips til mannskapet
Prisen for frivillige utflukter gjelder kun ved forhåndsbestilling.

Ønsker du utreise fra annen by, kontakt oss for tilslutning.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 6000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1800,- per person
Mellom 104 og 70 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 69 og 36 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 70 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 70 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 69 og 36 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

 

Flytider
04.september
 • 11:35 - 13:50
  Oslo Munchen
 • 14:35 - 15:50
  Munchen Lyon
10.september
 • 12:40 - 14:00
  Lyon Munchen
 • 15:45 - 17:55
  Munchen Oslo