Salou

Sol og varme, et deilig sted, flott hotell og god mat!

Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til severdigheter som fjellkjeden Montserrat, vinregionen Priorat og sjarmerende Sitges. På Costa Dorada kan man nyte rundt 300 soldager i året og denne kysten har skryte av noen av de flotteste strendene i Spania. Salou har det vi forbinder med en ferieby – flotte strender, hyggelige kafeer og restauranter som serverer deilig middelhavskost, og masse spennende forretninger med fordelaktige priser. Byen er kjent for sin lange strandpromenade dekorert med frodige palmer og sine eksklusive villaer.

 

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Barcelona - Salou
Dag 2
Bli kjent i Salou
Dag 3 - 5, 7, 9, 10, 12 - 14
Dagene er dine - besøk nabobyene Tarragona og Cambrils
Dag 6
Frivillig utflukt til vingård og sjarmerende Sitges
Dag 8
Frivillig utflukt til Montana de Preades
Dag 11
Frivillig utflukt til Montserrat
Dag 15
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Barcelona - Salou
  Inkluderte måltider: Middag

  Etter en flytur på ca 3 1/2 time hvor bussen står klar for å kjøre oss videre til Salou og hotellet vårt Hotel Sol Costa Daurada 4*. Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i byen Salou, med fasiliteter som gir oss et behagelig opphold.
  Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den hyggelige kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona, Cambrils, Sitges, vinregioner og fjellklosteret Montserrat. Salou er et sted for avslapping og nytelse året rundt og med flotte strender en kort spasertur fra hotellet.

  Copyright Marit Rørbakken
 • Dag 2 Bli kjent i Salou
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost samles vi til  informasjonsmøte hvor vår reiseleder informerer om de forskjellige utfluktene vi tilbyr under oppholdet.

  Vår erfaring etter mange år med turer er at frivillige utflukter er populært. Men du skal selv bestemme hva du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på tur, mens andre koser seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. Det å vandre rundt i byen Salou er en fargerik opplevelse. Mange butikker lokker med billige varer, fortauskafeer og restauranter ønsker deg velkommen med god mat og drikke til rimelige priser. Og hver kveld samles vi på hotellet til en bugnende buffet, vi blir kjent med våre medreisende og nyter kvelden i baren på terrassen.

   

  SALOU, TARRAGONA, SPAIN - APRIL 24, 2017: Coastline Costa Dorada, main beach in Salou. Blue sky. Copy space for text.
 • Dag 3 - 5, 7, 9, 10, 12 - 14 Dagene er dine - besøk nabobyene Tarragona og Cambrils
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dette er en reise hvor du selv bestemmer hva du vil gjøre under oppholdet i Salou og du kan krydre dagene med det du måtte ønske. Noen vil bare nyte friheten og la dagene komme og gå, mens andre har lyst til opplevelser og utflukter.  Noen trives med å dra på oppdagelsesferd  og utforske steder på egenhånd, mens andre setter pris på organiserte utflukter.

  Vår reiseleder bor sammen med dere på hotellet og er alltid tilgjengelig hvis du lurer på noe eller trenger hjelp. Kanskje finner dere sammen på ting å gjøre som ikke er beskrevet i programmet, det kan være alt fra trim- eller spaserturer til andre ting eller ideer som dukker opp, enten på dag- eller på kveldstid.

  Besøk den historiske strandbyen Tarragona i regionen Catalonia, kun 15 min. taxitur eller 10 min. togtur fra Salou. Reiselederen organiserer gjerne en tur for de som har lyst.
  Romerne bygde byen for over 2500 år siden. Selv i dag finner man storslåtte ruiner, et imponerende Amfiteater med plass til 15000 tilskuere, veddeløpsbane hvor romerne hadde hestevognløp, bymurer med tårn og et spennende arkeologisk museum med skulpturer, mosaikk og keramikk. Byen har fått sin plass på UNESCO’s verdensarvliste.
  Den storslåtte katedral, oppført på 1200-tallet med en bemerkelsesverdig fasade med utskårne buer, vindusdekorasjoner og store portaldører er et unikt byggverk. Byen har sin egen elegante Rambla, og vi garanterer at du vil kose deg med å rusle rundt i gamlebyen – handle, kikke på arkitektur og bygninger og finne en hyggelig restaurant som tilbyr deilige spanske retter. Kanskje en tapastallerken frister i dag, med lokale oster, smakfulle skinker, oliven, aioli og nybakt brød. Hva med en dukkert i Middelhavet etter lunsj, Tarragona har en flott sandstrand for de badelystne.

  Vandre på stranden til nabobyen Cambrils.
  Skal du få riktig feriefølelse og trimme litt samtidig, anbefaler vi spasertur på stranden fra Salou til Cambrils, en tur på 6,5 km som tar deg ca. 1 1/2 time. Underveis kan du ta deg flere bad, nyte noe kaldt å drikke på en av barene langs stranda og spise lunsj i båthavna i Cambrils. Kanskje kan det friste med taxi tilbake, du er på hotellet etter 15 minutter. Cambrils har strandpromenade, gågater, masse butikker, restauranter og barer, og en autentisk gammel bydel.

 • Dag 6 Frivillig utflukt til vingård og sjarmerende Sitges
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vingårdsbesøk med smaksprøver er en hyggelig opplevelse når man er i Spania. Vi besøker en kjent vingård som har produsert kvalitetsvin siden 80-tallet i tillegg til en populær vineddik som er populær blant mesterkokker.

  Turen forsetter til den hyggelige lille fiskelandsbyen Sitges som i alle år har tiltrukket seg kunstnere og forfattere, og er kjent for sine mange festivaler. Her spiser vi felles lunsj på en lokal restaurant og får litt tid på egenhånd til å vandre rundt i byens hyggelige sentrum med butikker, flotte bygninger og kunstgallerier. Vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

   

   

  Copyright Moritz Knöringer
 • Dag 8 Frivillig utflukt til Montana de Preades
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Prades er et vakkert og pittoresk fjellområde, kun en times kjøretur inn i landet Her oppe rager fjellene i 1000-meters høyde, og for hver sving man klatrer oppover i landskapet oppleves fantastiske panoramaer. Høyt over Middelhavet møter man vakker og frodig natur samt historiske og bevarte bygninger. Flere intime landsbyer passeres, og i fjellandsbyen Siurana, som ser ut som en eventyrlandsby med steinhus og brostein, passer det med en liten vandretur. Landsbyen ligger 730 m.o.h. og her bor det kun ca. 50 mennesker. Stedets kalksteinsklipper tiltrekker seg årlig mange sportsklatrere og fotturister. Her oppe har man også en enestående utsikt til et stort vannreservoar som vil imponere.

  Photo by VMonte13
  Photo by Daniel Born
 • Dag 11 Frivillig utflukt til Montserrat
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  “Montserrat”  betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og dette området er populært for klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Kanskje får vi oppleve guttekoret som ofte opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på en lokal restauranten før vi returnerer tilbake til Salou.

 • Dag 15 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi nyter turens siste frokost før vi sjekker ut fra hotellet og drar til flyplassen for hjemreise. Vi har mange minner med i kofferten, og det å reise og dele opplevelser med andre deltagere, gir alltid en ekstra dimensjon på turen.

  Copyright Олег Скрипачук

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Barcelona t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje + håndbagasje på flyet
Transport flyplass – hotell t/r
14 netter i delt dobbeltrom med balkong på Hotel Costa Daurada 4*
14 frokostbuffeter
14 middagsbuffeter inkl. vann og 1/4 flaske vin
Reiseleder fra Norsk Tur

Tips

Etter påmelding på turen vil det bli sendt ut mer informasjon og pris på de frivillige utfluktene som tilbys.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.