24. - 30. september 2024

Skudenes & Aakra Sparebank til Syd-England

Fra herskapelig prakt til Dovers klipper

Bli med på en tur der du kan oppleve noe av det beste som det sydlige England kan tilby. Variert landskap fra dryppstenshulene i Cheddar til De hvite klippene ved Dover. Det er her i ”Englands hage” at vi finner det virkelige England, med staselige slott og herregårder, maleriske landsbyer bortgjemt mellom grønne åser og eldgamle løvtrær.
Vi bor i byene Salisbury og Canterbury, som begge har en spesiell plass i engelskmennenes hjerte med sine vakre katedraler og flotte middelalderbygninger.
På utfluktene vil vi få oppleve både forhistoriske kulturminner på Stonehenge, et dypdykk i romernes kurby Bath, og herskapelige slott. En spennende og innholdsrik reise full av inntrykk nærmer seg slutt. Vi flyr fra London via Gardermoen til Haugesund.

Dagsprogram

Dag 1
Karmøy – Salisbury
Dag 2
Cheddar Gorge og Bath
Dag 3
Afternoon Tea i Blenheim Palace, Park & Gardens
Dag 4
Fra Salisbury til Kent og Canterbury
Dag 5
Fridag i Canterbury eller bli med til vingården Simpsons Wine Estate (tillegg)
Dag 6
Frivillig utflukt: Krigstunneler, hvite klipper og historisk publunsj
Dag 7
Royal Tunbridge Wells og hjemreise
white and green mountain beside blue sea during daytime
Silviya Nenova
palace with huge lawn in front
Photo by WolfBlur
canal with brick houses
Visit Kent
woman sitting beside body of water
Virginia Choy

Program

 • Dag 1 Karmøy – Salisbury
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi kjører buss til Sola og tar direktefly til London. Vi ankommer tidlig kveld og starter turen vestover mot den sjarmerende byen Salisbury med sin kjente gotiske katedral som kan skilte med Englands høyeste spir. Salisbury blir vårt tilholdssted de første 3 nettene.

  Photo by Robert Anderson
 • Dag 2 Cheddar Gorge og Bath
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag setter vi kursen nordover mot den ærverdige kurbyen Bath. Underveis stopper vi i Cheddar, opprinnelsesstedet for den berømte osten med samme navn. Vi besøker de spektakulære grottene ved Cheddar Gorge. Utpå formiddagen ankommer vi Bath. Visste du at Bath tjente som kursted og badeby for romerske soldater for et par tusen år siden? Det er lett å se hvorfor dette er den eneste byen i Storbritannia hvor hele bykjernen er hedret med en plass på UNESCOs verdensarvliste.

  Vi besøker de romerske ruinene som ligger i hjertet av byen. Det er fascinerende å stå ved det 2000 år gamle, godt bevarte bassenganlegget og fornemme varmen fra det rykende vannet idet du blir tatt med på en interaktiv tidsreise tilbake i tid. Vi ankommer Salisbury mot kvelden.

  Copyright Hulki Okan Tabak
 • Dag 3 Afternoon Tea i Blenheim Palace, Park & Gardens
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen kaster vi oss inn i de adeliges verden, med et besøk på Blenheim Palace, Park & Gardens. Blenheim Palace er et mesterverk av barokkarkitektur, og vi blir imponert av det vakre interiøret. Palasset var hjemmet til den tolvte Hertugen av Marlborough, det er fødestedet til Sir. Winston Churcill og står på UNESCOS verdensarvliste grunnet sin lange og mangfoldige historie. Her finner vi en av de viktigste og mest omfattende samlingene i Europa som inkluderer portrett, møbler, skulpturer og mer.

  Utenfor palasset finner besøker vi imponerende hager, og du kan ta en spasertur i Winston Churchills fotspor. Etter besøket får vi servert en erkebritisk Afternoon-tea med scones og alt som hører med.
  Kvelden tilbringes i Salisbury.

  Photo by advertentie
 • Dag 4 Fra Salisbury til Kent og Canterbury
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi sjekker ut av hotellet og starter dagen med en levende historietime ved Stonehenge. Den imponerende steinsirkelen er det mest kjente forhistoriske monumentet i Europa, og teoriene rundt bruken av området er mange og fascinerende. Deretter går turen videre østover gjennom nydelig landskap med duvende åskammer og åpne enger.

  Utpå dagen ankommer vi middelalderbyen Canterbury, som skal være vår base de neste 3 nettene. Komplett med bymur og en av Englands største katedraler, omgitt av gater med vakre og velstelte bindingsverkshus, en by som har spilt en stor rolle i Englands historie. I flere århundrer var den landets religiøse senter. Hit kom pilegrimene vandrende fra hele landet til stedet der Englands mest kjente helgen ble myrdet. Et besøk i katedralen formidler noe av betydningen den har hatt, og fortsatt har, for landet. Felles middag i kveld.

  Photo by Kate Olfans
 • Dag 5 Fridag i Canterbury eller bli med til vingården Simpsons Wine Estate (tillegg)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag har du dagen fri til å oppleve Canterbury. Det er mye å se og oppleve her, og byen er spill levende, med butikker, koselige vertshus og gateartister som underholder mellom bordene på de mange uterestaurantene.

  De som ønsker kan bli med på vinsmaking på en av områdets vingårder, Simpsons Wine Estate. Vingården drives av et ektepar som har produsert vin i over 20 år. De startet i Frankrike i 2002, før de i 2012 flyttet til England for å produsere vin der. De produserer både hvit, rose, rød og musserende vin. Vi får en omvisning på vingården, og får smake på vinen som er produsert der.

  Felles middag i kveld.

  copyright chelsea pridham
 • Dag 6 Frivillig utflukt: Krigstunneler, hvite klipper og historisk publunsj
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan du velge å slappe av eller bli med på en utflukt til Dovers hvite klipper. På denne rundturen skal du få se det virkelige England, som ikke finnes i byenes travle gater. Prektige slott, koselige småbyer, landeveier som søvnige grønne ganger, landsbyer som tatt ut av en gammel bildebok, men også minner om en bitter kamp for å forsvare dette landet.
  Det er noe av det vi vil oppleve på dagens tur, som bringer oss helt ut til ”The White Cliffs of Dover” og sydkysten. Her skal vi besøke de hemmelige ”War Time Tunnels”. Det omfattende nettverket av ganger og underjordiske rom inne i klippene huset både hospital og kommandosentral under 2. verdenskrig. Herfra ledet Churchill Operation Dynamo som vi skal få høre om.
  Fra toppen av festningen kan vi skue langt utover kysten og havet, i klart vær helt til kontinentet. Veien videre følger kysten sørover mot Rye. Her blir det lunsj på en gammel pub og tid til å ta en spasertur i denne pittoreske byen før vi vender nesen tilbake mot Canterbury. Overalt møter vi de særegne ”oast houses” med sine spisstak med hvit ”hette”. Her blir humlen tørket som leveres til de mange bryggeriene i området.
  Utrolig nok finnes også flere vingårder i dette frodige området som har et spesielt gunstig klima.

  Kveldens middag blir servert på en av Canterburys mange gode restauranter.

  Mermaid Inn
 • Dag 7 Royal Tunbridge Wells og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi forlater Canterbury denne morgenen. På vei til flyplassen avlegger vi et besøk i Royal Tunbridge Wells, en bildebokby som ble kjent som kurbad på slutten av 1700-tallet. Hit kom de rike og vakre ”to take the waters”.
  I dag er spabyen også kjent som et ikon av en erketypisk, konservativ engelsk by med «british flair». Vi tar en spasertur på ”The Pantiles”, den historiske promenaden og tar en titt på badehuset med den helsebringende brønnen og de vakre majestetiske kolonnadene med artige nisjebutikker som preger byen.
  Vi skjønner raskt hvorfor medlemmer av det britiske kongehuset og andre prominente navn har søkt hit for inspirasjon og velvære.

  Krisztina Papp

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 22 950,- pr. person

Buss Karmøy – Sola en vei
Fly Stavanger – London/London – Gardermoen – Haugesund
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
3 netter i dobbeltrom på Red Lion Hotel Salisbury
3 netter i dobbeltrom på Hampton by Hilton Canterbury
6 frokoster
1 Afternoon Tea
6 middager (3-retters, derav en ute på restaurant)
Utflukter ifølge program
Busstransport ifølge program
Inngang til Cheddar Gorge, romerske bad i Bath, Blenheim Palace, Park & Gardens, Stonehenge
Tips
Reisevert fra Skudenes & Aakra Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 6 900,-
 • Rye og lunsj på lokal pub kr 890,-
 • Vinsmaking og vingårdsbesøk kr 520,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager. Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.  Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 13 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 92 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 91 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 91 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 91 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 91 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidsedringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
24.september
 • 17:50 - 18:50
  Stavanger London
30.september
 • 15:35 - 18:50
  London Oslo
 • 20:20 - 21:15
  Oslo Haugesund