03. - 10. oktober 2024

Spenst Nesttun til Salou 2024

Kysten for livsnytere!

Copyrigh Marit Rørbakken

En uke i Syden er en god investering for å møte den kalde årstid hjemme.

I år var vi 66 deltagere på turen til Salou. Ønsker du å være med oss i 2024, anbefaler vi raskt påmelding for å sikre seg plass.

Gled deg til en uke full av trening, avslapping, godt mat og ikke minst påfyll av ny energi. Forskjellig aktiviteter og treningsopplegg ledet av dyktige instruktører gjør godt for kroppen. Sol, bad og varme likeså, enten man velger å ligge ved bassengkanten eller på en solstol på stranda. Vi har trening for ALLE, så her er ingen krav til verken form eller hvor mye du vil delta på denne uken. Dersom man ønsker å ha reise med barn, venner, kjæreste eller alene så skal vi uansett sørge for at dere får en god opplevelse sammen med oss.
Det å vandre rundt i byen Salou er en fargerik opplevelse. Mange butikker lokker med billige varer, og fortauskafeer og restauranter ønsker deg velkommen med god mat og drikke til rimelige priser.
En reise sammen med likesinnede gir også god energi – når man trener, er sammen på utflukt og samles til fellesmåltidene på hotellet. Men det viktigste – denne uka er det du som bestemmer både aktivitetsnivå og hva du ønsker å bruke 8 deilige syden-dager til! Vi lover Høy puls, yoga, BodyART, styrke, kravling i sanden, rolige morgenturer mm.

Marit Rørbakken
Spenst Nesttun
Mob 981 85625

Dagsprogram

Dag 1
Direktefly - Bergen - Barcelona
Dag 2-7
Praktisk informasjon
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Direktefly - Bergen - Barcelona
  Inkluderte måltider: Middag

  Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til  nabobyene Tarragona og Cambrils. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for bad og soling. Byen har mange forretninger og restauranter disker opp med smakfulle middelhavsretter.

  Hotel Sol Costa Daurada 4*
  Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i Salou, med fasiliteter som gir deg et behagelig opphold. Rommene er godt utstyrt og har balkong, og hotellet har bar, restaurant, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med innendørs basseng. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 15 min spasertur fra hotellet.

  Copyright Marit Rørbakken
 • Dag 2-7 Praktisk informasjon
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Trening
  Hver dag vil det tilbys forskjellig treningsopplegg med intruktører fra Spenst treningssenter.
  Noen av aktivitetene som tilbys er:
  Puls timer, danspuls, yoga, BodyART, Pilates, Yoga, Styrke, Cross training, Mage rygg, Stram opp Puls, rolige morgenturer, intervalltimer. Timene passer både for voksne og barn.

  Frivillig utflukt
  Det er mye man kan oppleve på Costa Dourada – Gullkysten. På tidligere turer har vi hatt dagsturer til Barcelona, Sitges, Montserrat og besøkt vingård. Hvor den frivillige utflukten denne gangen går til, vil du få beskjed om i god tid før avreise.

  Her er noen nye forslag til utflukter:

  Barcelona
  Barcelona er en livlig by kjent for sin fantastiske arkitektur, rike historie og pulserende kulturscene. Byen kan også skryte på seg nydelige strender, et yrende matmiljø og et livlig natteliv. Med kobinasjon av modernitet og tradusjon, tilbyr Barcelona en mangfoldig og fengslende opplevelse både for innbyggere og besøkende.

  Utflukt til Montana de Prades
  Prades er et vakkert og pittoresk fjellområde, kun en times kjøretur inn i landet enten med SUV eller minibuss. Her oppe rager fjellene i 1000-meters høyde, og for hver sving man klatrer oppover i landskapet oppleves fantastiske panoramaer. Høyt over middelhavet møter man vakker og frodig natur samt historiske og bevarte bygninger. Flere intime landsbyer passeres, og i fjellandsbyen Siurana, som ser ut som en eventyrlandsby med steinhus og brostein, passer det med en liten vandretur. Landsbyen ligger 730 m.o.h. og her bor det kun ca. 50 mennesker. Stedets kalksteinsklipper tiltrekker seg årlig mange sportsklatrere og fotturister. Her oppe har man også en enestående utsikt til et stort vannreservoar man kan gå ned til for å få seg en dukkert når vannstanden tillater det.

  Sykkeltur til Montsant-regionen
  En halvtimes kjøretur inn i landet, er sykkelen fremkomstmiddelet de neste 13 km. En flott sykkeltur gjennom små rustikke landsbyer omkranset av et nydelig landskap. Man sykler på rolige asfalterte veier i et flatt landskap. Dette er en stor vinregion, derfor avsluttes turen med besøk hos en lokal vinbonde som viser hvordan han lager sin gode vin. Og en fin avslutning på dagens tur er vinsmaking på gårdens mest populære viner. Transport tilbake til Salou.

  Besøke lokal vingård og besøke sjarmerende Sitges
  Å besøke en lokal vingård med smaksprøver er en hyggelig opplevelse når man er i Spania. Vi skal til en kjent vingård som har produsert kvalitetsvin siden 80-tallet i tillegg til en populær vineddik som er populær blant mesterkokker.

  Turen forsetter til den hyggelige lille fiskelandsbyen Sitges som i alle år har tiltrukket seg kunstnere og forfattere, og er kjent for sine mange festivaler. Her spiser vi felles lunsj på en lokal restaurant og får litt tid på egenhånd til å vandre rundt i byens hyggelige sentrum med butikker, flotte bygninger og kunstgallerier. Vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

  Tarragona
  Tarragona er en by i Catalonia kjent for sin rike historie og vellbevarte romerske ruiner, inkludert amfiteater. Tarragona har også vakre strender, levende kulturscene og er i dag et populært turistmål. Byen har fått sin plass på UNESCO’s verdensarvliste.

  Vandre på stranden til nabobyen Cambrils
  Skal du få riktig feriefølelse og trimme samtidig, anbefaler vi spasertur på stranden fra Salou til Cambrils, en tur på 6,5 km som tar deg ca. 1 1/2 time. Underveis kan du ta deg flere bad, nyte noe kaldt å drikke på en av barene langs stranda og spise lunsj i båthavna på Cambrils. Kanskje kan det friste med taxi tilbake, og du er da på 15 minutter er du tilbake i Salou. Som Salou, har Cambrils gågater, masse butikker, restauranter og barer, og en autentisk gammelby som er vell verd å ta en vandretur gjennom.

  Port Aventura
  Parken er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 15 minutters gange fra hotellet. Parken
  tilbyr en verden av eventyr og noe for enhver i familien. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike
  verdener – Middelhavet, Polynesia, Sésamo Aventura, Kina, Mexico og Den ville vesten.
  I tilknytning til Port Aventura ligger også Ferrari Land. Er du glad i fart og spenning er et besøk her et must!
  Her kan du blant annet få oppleve en autentisk Formel1 simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator.

  Copyright Marit Rørbakken
  Copyright Marit Rørbakken
 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Buss til flyplassen om morgenen og direktefly fra Barcelona til Flesland –  solbrune og fulle av nyervernet energi!

  Copyright Marit Rørbakken
  Copyright Marit Rørbakken

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 600,- pr. person

Direktefly Bergen – Barcelona t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje + håndbagasje på flyet
Transport flyplass – hotell t/r
7 netter i delt dobbeltrom på Hotel Costa Daurada 4*
7 frokostbuffeter
7 middagsbuffeter inkl. 1 glass vin + vann
Turistskatt
Treningseksperter fra Spenst

Prisen gjelder for medlemmer av Spenst Nesttun.
Pris for barn opptil 12 år som deler rom med voksne på forespørsel.

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 800,-
 • Ikke-medlem av Spenst Nesttun kr 4 000,-

Tips
Frivillige utflukter – kommer seinere

Ta kontakt med nesttun@spenst.no for tilbud om medlemskap.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 65 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 64 og 34 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 33 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Flytider
03.oktober
 • 12:00 - 15:15
  Bergen Barcelona
10.oktober
 • 08:00 - 11:20
  Barcelona Bergen