09. - 18. november 2024

SpareBank 1 SR-Bank til Sør-Afrika

– Storby, vinland og safari

Copyright Joey Zhou

Bli med oss på tur til Sør-Afrika!

Sør-Afrika er fargerik og full av kontraster. Tropisk skog og ørkenaktige landområder, fjell som tar pusten fra deg og savanner som rekker fra den ene horisonten til den andre.  Lange, gylne strender og bratte klippekyster – alt dette har formet Sør-Afrika. Pulserende storbyer som Cape Town og Johannesburg, endeløse vinmarker i Stellenbosch og et eksotisk dyreliv i Krüger Nasjonalpark. En reise hvor du er på storbyferie, på vintur og på safari, møter gjestfrie mennesker og får opplevelser som kun finnes her. Sommertemperaturer, god mat og drikke og hyggelige medreisende får du på kjøpet!

 

 

 

 

 

Reiseleder Karl Gunnar Fjellestad

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger - Johannesburg
Dag 2
Johannesburg - Krugerparken
Dag 3
Safari i Kruger Nasjonalpark
Dag 4
Formiddag safari
Dag 5
Kruger - Cape Town
Dag 6
Bli kjent med Cape Town
Dag 7
Utflukt til Kapp det gode håp
Dag 8
Frivillig heldagsutflukt - Stellenbosch vindistrikt
Dag 9
Frivillig utflukt til Robben Island og hjemreise
Dag 10
Ankomst Norge

Program

 • Dag 1 Stavanger - Johannesburg

  Vi flyr med KLM fra Stavanger om morgenen, mellomlander i Amsterdam og ankommer Johannesburg på kvelden. Det er kun 1 time tidsforskjell mellom Sør-Afrika og Norge. Det serveres mat og drikke under flyturen.

  I Johannesburg sjekker vi inn på hotell Southern Sun O.R. Tambo og eventyret kan begynne.

 • Dag 2 Johannesburg - Krugerparken
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi spiser frokost før bussen står klar for avreise. Vi skal kjøre Panorama ruten og gjennom bussvinduet passerer vi verdens tredje største dal, Blyde River Canyon, en gigantisk kløft og kjent som en av Afrikas naturlige underverker. Disse klippene er dominert av tre sirkulære projeksjoner kalt Three Sisters eller Three Rondavels. Her får vi også med oss et utrolig utsiktspunk – kjent som Gods Window.

  Videre på turen passerer vi Bourkes Luck Potholes – dype sylindrriske hulrom dannet av elveerosjon og flomvann.  Vi stopper for å spise lunsj på en lokal restaurant før vi ankommer Sabi River Sun Restort som er hotellet vårt de neste 3 nettene. Hotellet ligger nær inngagen til verdenskjente Kruger nasjonsalpark. Her kan du nyte en deilig drink ved hotellets basseng eller unne deg en behandlig ved hotellet egen spa-avdeling.

  Om kvelden samles vi til middag og deretter nytes kanskje et glass sør-afrikansk vin på terrassen mens vi skuer utover dalen med sine enorme bananplantasjer, og den afrikanske himmelen senker seg mørk og eksotisk over oss. Atmosfæren denne kvelden er det umulig å beskrive, den må bare oppleves.

  Copyright Sabi River Sun Resort
  Copyright Sabi River Sun Resort
 • Dag 3 Safari i Kruger Nasjonalpark
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Hotellet pakker klar frokost til oss og vi er klare for det mange har sett fram til – nemlig safari!

  Kruger nasjonalpark, et av Afrikas største og viktigste viltreservater, står på dagens program. Den ble etablert i 1898 og er på størrelse med Belgia. Små, delvis åpne biler bringer oss trygt rundt i en av verdens mest berømte parker, som er hjemmet til en mengde dyrearter. Her lever ”the big five” – elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard. Det finnes også en mengde andre dyrearter som antilope, sebra og gnu. Parken er også kjent for sitt eksotiske fugleliv.

  Underveis blir det servert pikniklunsj.
  Etter lunsj fortsetter vi safarien på jakt etter Afrikas ville, vakre, små og store dyr.

  Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og vi samles til felles middag om kvelden.

  Elefant kruger safari
  Neshorn safari kruger
 • Dag 4 Formiddag safari
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost er vi igjen klare for safari. Vi bruker formiddagen til å nyte naturen og dyrene rundt oss. Vi er tilbake på hotellet rundt for lunsj som denne dagen er på egenhånd.

  Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

 • Dag 5 Kruger - Cape Town
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi legger fra oss naturreservat og dyreliv, og gjør oss klar for storby. Vi flyr direkte til Cape Town og ankommer tidlig ettermiddag.

  Byen er kjent for sin fantastiske natur og er rik på historie og kultur. Med sin mangfoldige befolkning tiltrekker Cape Town seg turister fra hele verden. Gled deg til å oppleve denne delen av Sør-Afrika!

  Vi sjekker inn på The Commodore Hotel. Her får du en fantastisk utsikt fra hotellets cocktailbar og fasiliteter som velværesenter, trengsingsrom og  svømmebasseng. Med kun 10 minutters gange kommer du til V&A Waterfront, kjent som Cape Town sin Aker Brygge. Her finner du en rekke restauranter, barer og ekslusive shoppingmulighter.

 • Dag 6 Bli kjent med Cape Town
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi nyter en god frokost før vi gjør oss klare for en guidet tur i Cape Town. Dagens program vil, om været tillater det, bokstavelig talt nå nye høyder med en tur til topps på Table Mountain, 1067 meter over havet. Fra toppen er det en mektig og storslått utsikt, og vi får et godt inntrykk av byen. Herfra går turen videre forbi kjente steder som «det gode håps slott», parlamentbygningen og Company’s Garden.

  Vi spiser lunsj før det blir besøk i den verdenskjente botaniske hagen Kirstenbosch. Her er det over 2000 planteslag, og noen av dem finnes ikke noe annet sted i verden.

  På ettermiddagen ankommer vi hotellet og det blir noen timer til fri disposisjon. Vi møtes så for felles middag på en lokal restaurant.

  Copyright amstelboi
 • Dag 7 Utflukt til Kapp det gode håp
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost gjør vi oss klare for dagens utflukt til Kapp det gode håp. Vi starer med båttur til Duikerøya. Her kommer vi tett innpå seler, før vi avlegger et besøk hos en pingvinkoloni.

  Vi kjører videre til naturreservatet Kapp det gode håp som er stedet hvor havstrømmene fra Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Kapp det gode håp byr på spektakulær og mektig utsikt, og naturopplevelsene er helt fantastiske. Det store området har like mange planteslag som i hele England, og her lever dyr som struts, bavianer, villsvin og flere arter hjortedyr. Inkludert lunsj underveis.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Copyright Aasey Allen
 • Dag 8 Frivillig heldagsutflukt - Stellenbosch vindistrikt
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  De som vil kan i dag bli med på utflukt til landets vindistrikt. Sør-Afrika er kjent for å produsere meget gode viner. Vinkulturen her i Vest-Cape er over 300 år gammel, og Cape-vinen blir eksportert til store deler av verden. Vi starter med å besøke Franschoek, kjent for å produsere noen av verdens beste vintyper. Vi drar videre til Stellenboschs hyggelige sentrum, hvor det finnes hyggelige nisjebutikker og kafeer. Vi fortsetter til dagens siste vingård for vinsmaking og lunsj. Etter at maten har fått synke litt, setter vi kursen tilbake mot Cape Town.

  For de som ønsker å bli igjen i Cape Town i dag kan vi anbefale en tur til Waterfront. Her finnes et stort og variert utvalg av forretninger og restauranter, og det er alltid musikk og et yrende folkeliv. Innimellom ligger eksklusive boligkomplekser og hoteller omgitt av sjarmerende kanaler, småbåthavner og parker. Stedet har restauranter i verdensklasse. Mange er spesialister på havets delikatesser.

  Felles middag på kvelden.

 • Dag 9 Frivillig utflukt til Robben Island og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan du bli med på en utflukt på historisk grunn. Vi drar med båt ut til den beryktede Robben Island, øya med en lang og mørk historie. I 1819 ble den et asyl for mentalt syke mennesker og i 1845 ble den også brukt som en spedalsk koloni. Øya er mest kjent for å ha vært et fengsel for farlige kriminelle og politiske fanger, og er i dag et museum. Det var først og fremst Nelson Mandela som gjorde fengselet kjent for oss. Et tankevekkende besøk blir det nok for de fleste.

  Lunsj i dag blir på egenhånd og ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi anbefaler å utforske Waterfront området dersom du ikke allerede har gjort det.

  Om kvelden samles vi for turens siste middag. Deretter sjekker vi ut av hotellet og transport videre til flyplassen står klar.

  Photo by Grant Durr
 • Dag 10 Ankomst Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi fly gjennom natten, og etter en mellomlanding ankommer vi Stavanger på ettermiddagen. Inntrykkene og opplevelsene vil nok bli husket lenge!

  Malte egg sør afrika
sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 39 990,- pr. person

Fly Stavanger – Johannesburg
Fly Kruger – Cape Town
Fly Cape Town – Stavanger
Flyskatt
Transport i henhold til program
1 natt på Southern Sun O.R. Tambo Int Airport 4*
3 netter på Sabi River Sun Resort 4*
5 netter på The Commodore Hotel 4*
8 frokoster
5 lunsjer
8 middager
Safari i Kruger Nasjonalpark
Inngang til Kirstenbosch
Utflukt til Kapp det gode håp
Lokal guide
Reisevert fra SpareBank 1 SR-Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 7 900,-
 • Robben Island kr 559,-
 • Stellenbosch inkl vinsmaking og lunsj kr 990,-

Tips
Drikke til maten

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Ønsker du utreise fra andre flyplasser enn Stavanger, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg.

Visum og vaksineinformasjon
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Sør – Afrika. Er du ikke norsk statsborger er du selv ansvarlig for å undersøke med din ambassade.
Vaksine, se FHI sin anbefaling vedrørende vaksiner.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr. 5000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 2200,- per person
Mellom 104 og 71 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 70 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 71 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 71 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende betingelser:
Mellom 71 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres .

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 2 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
09.november
 • 06:00 - 07:35
  Stavanger Amsterdam
 • 10:20 - 22:10
  Amsterdam Johannesburg
13.november
 • 13:25 - 16:10
  Kruger Cape Town
18.november
 • 00:35 - 11:15
  Cape Town Amsterdam
 • 15:05 - 16:35
  Amsterdam Stavanger