27. - 29. mai 2024

Opplev kunst, museer, Flor & Fjære med Universitetet i Oslo`s Seniorforening

Bli med til Stavanger hvor vi skal oppleve kunst, kultur og en av Norges mest eksotiske severdighet, Flor & Fjære. I tillegg til å være innovative mht arkitektur, kultur og forretningsvirksomhet, er dette en historisk by med røtter helt tilbake til vikingtiden. De hvitmalte husene i gamlebyen vitner om tidligere medgangstider, den karakteristiske Vågen er et naturlig midtpunkt i byen og den nyoppussede tusenårsstedet viser handlekraft og mot fra utviklerne av byen. Gled deg til innholdsrike dager!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Stavanger
Dag 2
Flor & Fjære
Dag 3
Oljemuseet, Sverd i fjell og hjemreise

Program

 • Dag 1 Oslo - Stavanger
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi reiser direkte til Stavanger på morgenen og er fremme i Norges oljehovedstad før lunsjtider. Bussen henter oss og vi tar et stopp ved trelunden hvor skulpturgruppen Skara Brae står. Skulpturene er formet i stein av Bård Breivik og inngår i Stavanger Kunstmuseums utendørs skulpturpark. Skara Brae referer til et kjent arkeologisk funnsted på Orknøyene, på vestsiden av Mainland. Vi skal blant annet også få med oss utstillingen til en av våre fremste tekstilkunstnere, Frida Hansen når vi besøker museet. Deretter er det tid for lunsj før vi sjekker inn på vårt hotell som har god beliggenhet med gangavstand til shopping, museum og den populære Vågen. Vi gleder oss til å bli kjent i Stavanger. I tillegg til å være innovative mht arkitektur, kultur og forretningsvirksomhet, er dette en historisk by med røtter helt tilbake til vikingtiden. De hvitmalte husene i gamlebyen vitner om tidligere medgangstider, den karakteristiske Vågen er et naturlig midtpunkt i byen og den nyoppussede tusenårsstedet viser handlekraft og mot fra utviklerne av byen. Det er mange hyggelige smau som innbyr til vindusshopping og oppdagelsesferd. Havneområdet og de brosteinsbelagte bakgatene byr på litt av hvert!  Felles middag på kvelden.

  copyright @shutterstock
  Copyright: Brian Tallman
 • Dag 2 Flor & Fjære
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en deilig og avslappende frokost på hotellet, spaserer vi til IDDID, Norsk grafisk museum og Norsk Hermetikkmuseum. Her får vi oppleve utstillinger om Stavangers viktige hermetikkindustri, og om menneskene som gjorde den stor. Vi får se utstillinger om grafisk industri i Stavanger, og om skriftspråket og trykkekunstens betydning for samfunnet. Vi får også se utstillinger til minne om hermetikknæringen som også var en stor og betydningsfull industri i Stavanger.

  Vi spiser felles lunsj før det blir noen timer på egenhånd til å utforske Stavanger.

  På ettermiddagen spaserer vi sammen til Bekhuskaien. Derfra går turen med båt til nordspissen av Sør-Hidle og Flor & Fjære som kan skryte av 50.000 blomster som plantes ut hvert år. Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt i spøk, men med mye sannhet. Gled deg! Før vi skal tilbake til fastlandet, blir det en deilig middag tilberedt av de ferskeste råvarene mulig. Det hele krydres med urter fra Klosterhagen og presenteres i en delikat, fersk buffet. Etter en opplevelsesrik dag, blir det retur til fastlandet om kvelden.

 • Dag 3 Oljemuseet, Sverd i fjell og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en god lang frokost er det tid for å besøke Norsk Oljemuseum som ligger en kort spasertur fra hotellet vårt. Dette er et interaktivt museum som ble åpnet av Hans Majestet Kong Harald i 1999. Her får du hele oljehistorien, og utstillingen har en god blanding av originale gjenstander, modeller, filmer og interaktive utstillinger. Selve museumsbygget er et landemerke i Stavanger.

  Etter felles lunsj er det tid for å oppleve mer kultur.  På vei til flyplassen skal vi kjøre om Hafrsfjord og avlegge Sverd i fjell et besøk.Slaget som sverdene er til minne om, var mellom Harald Hårfagre og alle småkongene som styrte Norge på slutten av 800-tallet. Selv om historiebøkene sier at slaget fant sted i 872, er det ingen som vet dette helt sikkert. Det du kanskje ikke visste, er grunnen til at Harald Hårfagre kjempet. Sagaen om Harald Hårfagre forteller om Gyda Eiriksdatter, som Hårfagre ønsket å gifte seg med. Hun var kongsdatter og mente Harald ikke var mektig nok. Klarte han å legge hele Norge under seg, skulle hun imidlertid gifte seg med ham. Og slik gikk det. Selve monumentet ble utformet av Fritz Røed, som døde i 2002. Dette er hans best kjente skulptur.

  Etter opplevelsesrike dager er det tid for å reise hjem.  Det å reise og dele opplevelser med andre medreisende gir alltid en ekstra dimensjon på turen.

  Copyright Tomas Eidsvold

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 10 800,- pr. person

Fly Oslo – Stavanger t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
2 netter i delt dobbeltrom på Thon Hotel Maritim
2 frokoster
3 lunsjer
2 middager, hvorav en på Flor & Fjære
Båt til Flor & Fjære t/r
Omvisning på Flor & Fjære
Inngang Norsk Oljemuseum og IDDIS Norsk Grafisk museum og Norsk Hermetikkmuseum
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 000,-

 

 

 

 

ER DU MEDLEM AV FORENINGEN VIL KR 2000,- BLI TRUKKET FRA TOTALPRIS

PÅMELDINGSFRIST 1. MARS

Vi tar forbehold om endringer i program, busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Restbeløpet betales 6 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Avbestilling innen 56 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 55 og 42 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 41 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
27.mai
 • 10:40 - 11:30
  Oslo Stavanger
29.mai
 • 20:20 - 21:10
  Stavanger Oslo