19. april - 13. mai 2024

Transatlantisk Cruise fra Brasil til Oslo

Et eventyr av en sjøreise!

Vi er klare for et nytt eventyr og gleder oss til å  invitere dere med på denne spesielle reisen som starter i Brasil og ender opp i Oslo. Cruiset byr på eventyrlige opplevelser fra verdensmetropolen São Paulo til flere historiske byer. Det er noe ved en havseilas som vekker minner om en svunnen tid da selve reisen var like viktig som reisemålet. Vår kunnskapsrike reiseleder er med på hele turen, og vil hjelpe til med alt dere lurer på underveis. Reiselederen er også med på å binde sammen gruppen, og gjør turen sosial for de som ønsker det.
En transatlantisk reise innebærer å reise på en komfortabel og stilfull måte i et saktere, mer sivilisert tempo; den elegante reisingens kunst.
På et cruise får du mye for pengene, og sammenlignet med andre ferieformer inngår det meste i prisen. Ombord finner du det du trenger for en deilig og avslappende ferie, og i de ulike havnene kan du bli med på flere spennende utflukter.

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Brasil
Dag 2
São Paulo, Brasil
Dag 3
Santos og innsjekk på MSC Preziosa
Dag 4
Rio de Janeiro, Brasil
Dag 5
Til sjøs
Dag 6
Ilheus, Brasil
Dag 7
Salvador, Brasil
Dag 8
Maceio, Brasil
Dag 9 -13
Vi krysser Atlanterhavet
Dag 14
Santa Cruz de Tenerife, Kanariøyene
Dag 15
Til sjøs
Dag 16
Casablanca/Marrakech, Marokko
Dag 17
Til sjøs
Dag 18
Vigo/Santiago de Compostela, Spania
Dag 19
Til sjøs
Dag 20
Southampton/London, England
Dag 21
Cherbourg, Frankrike
Dag 22
Rotterdam, Nederland
Dag 23
Til sjøs
Dag 24
København, Danmark
Dag 25
Oslo

Program

 • Dag 1 Oslo - Brasil
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Gardermoen på morgenen via Amsterdam, og lander i São Paulo på kvelden samme dag.
  Buss til hotellet DoubleTree by Hilton São Paulo Itaim for innsjekk før vi spiser middag på hotellet.

 • Dag 2 São Paulo, Brasil
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På formiddagen får vi litt tid til å slappe av på hotellet etter en lang flyreise før vi skal bli bedre kjent i byen.
  São Paulo, også kalt «Sampa» er Sør-Amerikas største by, og en smeltedigel av ulike kulturer, noe som gjenspeiles i alt fra kunst og kultur til byens restaurant og natteliv.
  Vi starter med en spasertur i sentrum av byen, og får se flere historiske steder som Pateo do Collegio, hvor byen ble grunnlagt, og São Bento klosteret. Vi går innom det lokale markedet hvor bodene bugner av ulike frukter og mat, og etter hvert får vi også nyte utsikten over byen fra takterrassen på byens kunstmuseum.
  Turen avsluttes ved inngangen til Ibirapuera parken hvor vi får se Flaggmonumentet, en stor granitt skulptur som ble laget til ære for de mange oppdagelsesreisende som kom til Sao Paulo på 1700-tallet. Lunsj underveis på rundturen.
  Ettermiddagen til fri disposisjon.

  Vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

  Photo by Nathana Rebouças
 • Dag 3 Santos og innsjekk på MSC Preziosa
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost på hotellet og utsjekk, kjører vi mot Santos hvor vi skal sjekke inn på skipet vårt. Men først skal vi få en liten sightseeing i denne havnebyen som har den største eksporthavnen i Sør-Amerika, og er kjent for fotballaget Santos F.C hvor legenden Pelé spilte stort sett hele sin karriere.

  Rundt lunsjtider er vi klare for å sjekke inn på MSC Preziosa som skal være vårt hjem de neste 23 dagene.
  Vi tror du vil trives godt om bord!
  Skipet holder en førsteklasses service og her er restauranter, spa-avdeling, svømmebassenger, butikker og hyggelige kafeer. Om kveldene er det variert underholdning. Livet ombord skal nytes i tillegg til at det blir anledning til å bli med på utflukter i byene som anløpes.

  Vi ønsker velkommen og håper du vil trives og la deg skjemme bort på vårt flotte cruise.

  Les mer om skipet MSC Preziosa her

  Vi tilbyr følgende lugarer på dette cruiset:
  Innvendig lugar: Innvendig lugar uten vindu eller balkong (junior eller deluxe)
  Premium havutsikt lugar: Utvendig lugar med vindu og havutsikt
  Balkonglugar med begrenset utsikt: Lugar med balkong, utsikt kan ikke garanteres og kan være begrenset. Kategori er uspesifisert, minimum er deluxe balkong med begrenset utsikt.
  Premium balkong: Lugar med balkong (dekk 8-9)

  Les mer om lugarene på MSC Preziosa her

  Avreise kl 19.00

 • Dag 4 Rio de Janeiro, Brasil
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Når du vi hører Rio de Janeiro, tenker vi på karneval, sambarytmer, solskinn, gjestfrihet, farger og ekte feriestemning!
  Rio, som også kalles Cidade Maravilhosa, “Den vidunderlige byen”, er Brasils nest største by, og attraksjonene står i kø. Her kan du dra opp på toppen av Corcovadofjellet og oppleve den enorme Jesus-statuen, eller du kan ta taubanen til sukkertoppen hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over byen. Eller hva med å oppleve en av de ikoniske og livlige strendene Copacabana eller Ipanema?

  Ankomst kl 09.00 / Avreise kl 20.00

 • Dag 5 Til sjøs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program – valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Alle dager har forskjellige tilbud og aktiviteter. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer. Kanskje det frister med litt spa? Tilbudene er mange.

 • Dag 6 Ilheus, Brasil
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Når du går i land i Ilheus, kan du ikke unngå å få øye på byens landemerke; Catedral de São Sebastião på Praça Don Eduardo. Byggingen av katedralen startet i 1931 og ble ferdigstilt i 1967. Den erstattet et eldre kapell som ble ansett for lite for byen og revet ned. I litterære termer er Ilheus den mest kjente byen i Brasil og det er her handlingen i Jorge Amados mest kjente roman Gabriela, Cravo e Canela finner sted. Om du ikke har hørt om boken på forhånd vil du garantert ha hørt om den etter dette besøket, hvor mang en bar, restaurant og hotell har tatt navn etter boken eller en av dens karakterer. Forfatteren har fått sitt eget museum i byen – Museet Casa de Cultura Jorge Amado – et utsmykket herskapshus bestilt av Amados far i 1926, og som en gang var hjemmet til byens mest kjente sønn. I tillegg til sentrum har byen en fin strandpromenade langs Avenida Doares Lopes, hvor du finner hovedkonsentrasjonen av barene i Ilehus.

  Ankomst kl 09.00 / Avreise kl 19.00

 • Dag 7 Salvador, Brasil
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Salvador er kjent som “gledens hovedstad” i Brasil på grunn av de sorgløse innbyggerne og utallige utendørsfestene, ikke minst gatekarnevalet. Dette er en fantastisk by og et flott feriemål. Salvador ligger på nordøstkysten av Brasil og er den tredje mest folkerike byen i landet etter São Paulo.
  Byen er også blant de eldste, og var faktisk den første kolonihovedstaden i Brasil. Mange av innbyggerne i Salvador da Bahia er av afrikansk herkomst. Byen har beholdt sine afrikansk-brasilianske røtter og er derfor et viktig sentrum for kunst og kultur. Byen i seg selv er slående vakker med bygninger fra 1600- og 1700-tallet ispedd gullprydede kirker.

  Ankomst kl 07.00 / Avreise kl 17.00

  Photo by Vitor Paladini
  Photo by Woton Campos
 • Dag 8 Maceio, Brasil
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Det store og flotte strandanlegget Maceió, de fantastiske strendene og det klare turkise vannet tiltrekker seg cruiseturister fra hele verden. Maceio ligger midt på en lang stripe med noen av de beste strendene i landet, alle lett tilgjengelige på dagsturer. De fleste drar til nord-enden, en beskyttet lagune dannet av et stort rev. Strandbarer strekker seg nordover, mens Avenida Dos Corais og Rua da Algas går parallelt med stranden og er fylt med butikker og restauranter. Pga sin nærhet til Maceio har Francês blitt en bystrand – så forvent en livlig atmosfære.

  Ankomst kl 09.00 / Avreise kl 17.00

  Photo by marinelson
 • Dag 9 -13 Vi krysser Atlanterhavet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Flere dager til sjøs mens vi krysser Atlanterhavet gir deg muligheten til å utforske alt skipet har å by på. Avlslapping, aktiviteter, shopping, god mat og underholdning er noe av det du kan fylle dagene ombord med.

 • Dag 14 Santa Cruz de Tenerife, Kanariøyene
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Like utenfor kysten av Afrika ligger Tenerife, den største av Kanariøyene. Tenerife har mye å by på, fra varmt vær og strender til kunstgallerier og museer, som gjenspeiler den spanske kulturen som har preget øye siden slutten av 1400-tallet. Skipet legger til kai i havnen Santa Cruz, og herfra kan du utforske øya. Tenerife har noe for enhver smak, både for naturelskere og deg som elsker å shoppe.
  Tilbring dagen i Puerto de la Cruz med en blanding av shopping og sightseeing eller ta deg tid til å besøke de botaniske hagene som stortrives i øyas tropiske middelhavsklima.

  Ankomst kl 14.00 / Avreise kl 21.00

 • Dag 15 Til sjøs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagen tilbringes ombord på MSC Preziosa mens vi kursen går mot Afrika og spennende Marokko!

 • Dag 16 Casablanca/Marrakech, Marokko
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag besøker vi Marokko og legger til kai i Casablanca, landets største by og kommersielle hovedsted. Her er et besøk i den kjente Hassan II moskeen et must. Ønsker du å oppleve mer av Marokko er det også mulig på bestille tur til Marrakech, byen som blir kalt perlen i sør. Her besøker vi kjente monumenter, og byens markedsplass i medinaen som yrer av liv. Salgsboder, slangetemmere, akrobater, historiefortellere, magikere, musikere og mye mye mer gjør dagen i Marrakech til en unik opplevelse

  Ankomst kl 07.00 / Avreise kl 22.00

 • Dag 17 Til sjøs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagen tilbringes ombord på MSC Preziosa.

 • Dag 18 Vigo/Santiago de Compostela, Spania
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Byen Vigo i Spania ligger storslått til langs den skrånende kysten, med en fantastisk utsikt over bukten. Her kan du besøke den brosteinsbelagte gamlebyen O Berbés som er full av butikker, barer og restauranter.
  Fra Vigo er det også mulig å bli med på utflukt til den historiske byen Santiago de Compostela, et av Spanias viktigste religiøse steder. Både byens katedral og den gamle bydelen står på UNESCOS verdensarvliste, og et besøk i byen er en uforglemmelig opplevelse.

  Ankomst kl 07.00 / Avreise kl 16.00

  Photo by Alejandro Piñero Amerio
 • Dag 19 Til sjøs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagen tilbringes ombord på MSC Preziosa.

 • Dag 20 Southampton/London, England
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Den gamle havnebyen Southampton ligger sørøst i England, og til tross for at den ble kraftig bombet under andre verdenskrig har den beholdt en del av sin middelalderske sjarm. Southampton er en universitetsby, og den har også et godt utvalg av museer, kunstgalleri og shopping.
  For den som ønsker å oppleve Englands hovedstad London så anbefales det en utflukt til denne fascinerende byen som har noe å by på for enhver smak. Hyde Park, Oxford street, London Eye, Covent Garden, Tower Bridge – bare for å nevne noe.

  Ankomst kl 07.00 / Avreise kl 20.00

 • Dag 21 Cherbourg, Frankrike
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Selv om byens storhetstid som transatlantisk passasjerhavn for lengst er over, er byen Cherbourg på nordspissen av Cotentin halvøya i Frankrike en ettertraktet cruisehavn. Her kan du oppleve den sjarmerende gamlebyen full av butikker og restauranter, og kanskje kjøpe med deg den kjente Cherbourg-paraplyen? Fra Cherbourg kan du bli med på utflukt til klosteret Mont Saint Michel, kjent som vestens vidunder med sin vakre arkitektur og rike historie.

  Ankomst kl 08.00 / Avreise kl 18.00

  Photo by V2F
  Photo by Roxxie Blackham
 • Dag 22 Rotterdam, Nederland
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Den livlige havnebyen Rotterdam kan kalle seg Manhattan ved Maas. Europas første skyskraper så dagens lys her i 1898, 45 meter høy. Under 2. verdenskrig ble store deler av bykjernen jevnet med jorden, og i gjennomoppbyggingsårene fikk arkitekter frie hender, sentrum av Rotterdam har utviklet seg til en herlig miks av det ultramoderne og nøkternt etterkrigsbyggeri. Rotterdam byr på et stort utvalg av severdigheter, med museer, kunstbevaring, kubehus og markedshall for å nevne noe.

  Ankomst kl 12.00 / Avreise kl 21.00

  Copyright Maxence Werp
 • Dag 23 Til sjøs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagen tilbringes ombord MSC Preziosa.

 • Dag 24 København, Danmark
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  København er en klassiker til alle årstider. Byen har mye å tilby både innendørs og utendørs, og i tillegg til Tivoli, lokale bryggerier og handlestrøkene, er det mye nytt og spennende å utforske: mathaller med eksotiske opplevelser, nye arkitektoniske bygninger, koselige Christianshavn med sine mange broer og koselige kanaler, og mye mye mer!

  Ankomst kl 07.00 / Avreise kl 17.00

  Foto: Henrik Petit/EKKO
 • Dag 25 Oslo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Mange dager med opplevelser og inntrykk nærmer seg slutten. Vi har bodd godt, spist velsmakende måltider, blitt underholdt om bord og vært på nye steder. Vi ankommer Oslo på morgenen ca. klokken 10:00.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 43 000,- pr. person

Fly Oslo – São Paulo
Flyavgifter (med forbehold om endring)
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
2 netter i dobbeltrom på DoubleTree by Hilton São Paulo Itaim
22 netter i dobbel innvendig lugar (junior eller deluxe)
2 frokoster på hotellet i Brasil
1 lunsj i Brasil
2 middager på hotellet i Brasil
Full pensjon ombord på skipet
Sightseeing med lokalguide i São Paulo dag 2
Sightseeing i buss i Santos dag 3
Easy drikkepakke ombord på skipet (Heineken fatøl, husets vin per glass, utvalgt av sprit og cocktails, utvalgt av alkoholfrie cocktails brus og juice per glass, mineralvann per flaske og klassiske varme drikker. Les mer her)
Tips i Brasil og obligatorisk serviceavgift ombord på MSC Preziosa
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Balkonglugar med begrenset utsikt kr 6 200,-
 • Premium balkong lugar (dekk 8 og 9) kr 9 500,-
 • Premium havutsikt lugar med vindu kr 4 800,-

Det er mulig å melde seg på frivillige utflukter ombord på skipet

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 4000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 13 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 92 dager før: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 91 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 92 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 92 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 91 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
19.april
 • 06:05 - 07:45
  Oslo Amsterdam
 • 12:50 - 19:50
  Amsterdam São Paulo