12. - 15. september 2024

Vestafjelske, Rogaland og Agder Redaktørforeninger til Riga

For 100 år siden var Latvias hovedstad Riga kjent som ”Lille Paris”, i dag har byen fått tilbake en del av denne sjarmen og er Baltikums største by. Havnebyen har et rikt og variert kulturliv både på dag- og kveldstid. Dette er en by man bli fascinert og glad i. Byen ble inkludert i UNESCOs eksklusive liste over verneverdige steder, på grunn av sine bygninger i Jugend- og Art Nouveau stil, og har  klart å bevare sin unike arkitektur gjennom skiftende tider som reflekterer byens historie fra byen ble grunnlagt i 1201 og frem til i dag. Men fremdeles har man etterlatenskaper fra sovjettiden, med brede gater og store boligblokker. Elva Daugava flyter gjennom byen og den gamle delen er byens hjerte.

Har man litt fritid, er den lett å fylle med  kultur, billig shopping, spa-opplevelser og mat og drikke til pene priser.  Og alt dette finner du i Vecriga – Gamlebyen.

PÅMELDINGSFRIST ONSDAG 12. JUNI

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Riga
Dag 2
Fagdag
Dag 3
Fagdag
Dag 4
Avreise Riga

Program

 • Dag 1 Ankomst Riga

  Fly direkte fra Oslo til Riga med ankomst tidlig ettermiddag. 30 minutters busstur inn til sentrum og innsjekk på Radisson Blu Elizabete Hotel. Et moderne, sentralt  og trendy 4-stjerners hotell i nærheten av Vermanesparken med 15 minutters spasertur til Gamlebyen.

 • Dag 2 Fagdag
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  En del av fagprogrammet vil foregå på Media Hub Riga

  Hit spaserer man på 15 minutter fra hotellet. Mer info kommer seinere.

 • Dag 3 Fagdag
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Program kommer

 • Dag 4 Avreise Riga
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost og utsjekk utpå formiddagen settes bagasjen til oppbevaring på hotellet. Kveldsfly tilbake til Oslo, gjør at vi har hele dagen i Riga. Vi kommer tilbake med opplysninger om felles sightseeing eller en utflukt som enten arrangeres på dag 3 eller på avreisedagen. Buss til flyplassen på ettermiddagen, og direktefly tilbake til Oslo.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 10 100,- pr. person

Fly Oslo – Riga t/r
Flyskatter
Citytax
Buss fra flyplass til hotellet t/r
3 netter i enkeltrom på Radisson Blu Elizabete Hotel 4*
3 frokoster
2 lunsjer inkl. drikke
2 middager inkl. drikke
Sightseeing/utflukt

Tillegg per person:

Hvis du ønsker tilslutningsfly fra ditt hjemsted, skriv dette inn i kommentarfeltet ved påmelding, så tar vi kontakt.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 37 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 37 dager før avreise, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 63 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen,  kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
12.september
 • 13:15 - 15:45
  Oslo Riga
15.september
 • 19:40 - 20:15
  Riga Oslo