06. - 16. oktober 2024

Seniorklubben Total til Vietnam

Østens kultur og tropisk strandparadis

Photo by Quangpraha

Vietnam tar oss imot med et smil. Dette vakre og langstrakte landet byr på utilgjengelige fjellområder, endeløse rismarker og vakre palmestrender. Her kan du smake deg gjennom de fargerike markedene i Saigon, og kjenne på det travle dagliglivet langs Mekongfloden. Etter noen opplevelsesrike dager skal det bli godt å kjenne roen senke seg og bare nyte dagene på den vakre Mui Ne stranden. På denne vakre stranden er det hvit sand, turkisblått vann og palmer som gir deilig skygge når sola står som høyest. Gled deg til å oppleve et fantastisk og fascinerende land!

Dagsprogram

Dag 1
Avreise fra Stavanger
Dag 2
Ankomst Vietnam og Ho Chi Minh
Dag 3
Ho Chi Minh eller Saigon?
Dag 4
Cu Chi
Dag 5
Saigon - Mekong Delta
Dag 6
Mekong Delta
Dag 7
Caibe - Saigon
Dag 8
Saigon - Phan Thiet
Dag 9
Frivillig utflukt til Phan Thiet by
Dag 10
Avreise fra Vietnam
Dag 11
Ankomst Oslo

Program

 • Dag 1 Avreise fra Stavanger

  Vi flyr fra Stavanger via Oslo mot Istanbul. Vi lander i Ho Chi Minh City neste ettermiddag.

 • Dag 2 Ankomst Vietnam og Ho Chi Minh
  Inkluderte måltider: Middag

  Vel fremme i Ho Chi Minh City blir det buss til hotellet og det blir tid til å hvile litt. Det blir felles middag på lokal restaurant om kvelden.

  Copyright Tron Le
  Photo by Georgios Domouchtsidis
 • Dag 3 Ho Chi Minh eller Saigon?
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen skal vi tilbringe i Ho Chi Minh, og vi starter dagen med å nyte en god frokost på hotellet før vi blir hentet av buss og lokalguide. Byen, som tidligere het Saigon, byttet navn i 1975 til ære for den avdøde presidenten Ho Chi Minh. Navnet ”Saigon” brukes i dag for den gamle vestlige bykjernen, preget av den franske kolonimakten – med Notre Dame katedralen, rådhuset, operaen og ”Gjenforeningspalasset” i typisk gulhvit byggestil. Lenger mot øst finner vi kinesernes gamle handelsby, Cholon eller Chinatown, med et mangfold av templer og pagoder, livlige markeder og gatekjøkkener på hvert fortau, der det stekes, kokes og spises til langt på natt!
  På ettermiddagen kan vi anbefale hotellets spa-avdeling eller et besøk i bassenget på taket. Det blir felles middag om kvelden.

  Photo by Anh Vy
 • Dag 4 Cu Chi
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi bli kjent med noe av Vietnams nære historie. Vi skal besøke Cu Chi, et område kjent fra Vietnamkrigen med et nettverk av underjordiske tunneler. Denne landsbyen er bygd flere etasjer nedover i jorda og den spilte en avgjørende rolle i frihetsbevegelsens kamp mot franskmenn og amerikanere. Bare en liten del av det opprinnelige nettverket er bevart, men det vi får se, formidler inntrykk og bilder av denne krigens redsler som ikke lett glemmes. Vi spiser lunsj underveis, og på kvelden møtes vi til middag på lokal restaurant.

 • Dag 5 Saigon - Mekong Delta
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og drar mot Cai Be, ca 130 km sør for Ho Chi Minh. Her er vi midt i det vidstrakte deltaet som den majestetiske Mekong danner ved sitt utløp i havet. Ni elveløp ga floden sitt kallenavn ”den nihodede dragen”. Ved Cai Be går vi om bord i en båt som bringer oss til Mekong Riverside Resort for innsjekk. Etter innsjekk spiser vi lunsj, får vi skal oppleve området på sykkel. Vi sykler gjennom sjarmerende landsbyer, besøker lokale frukthager og får smake den smakfulle frukten. På kvelden er det matlagingskurs og middag der vi lærer å lage tradisjonelle vietnamesiske retter.

 • Dag 6 Mekong Delta
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost går vi ombord i båter som tar oss til det berømte flytende markedet. Hver morgen tilbys frukt og dagligvarer fra båtene som ligger tett på floden og kjemper om kjøpernes oppmerksomhet. Etter å ha spist lunsj drar vi ut i båt igjen og får oppleve den flotte naturen og det rolige livet til landsbyboerne ved Mekong deltaet. Vi går etter hvert i land ved Vinh Long Market og får litt tid til å kikke her før turen går tilbake til hotellet. Vi spiser felles middag på hotellet i kveld.

 • Dag 7 Caibe - Saigon
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På formiddagen sjekker vi ut fra hotellet og vender nesen mot Saigon. Underveis stopper vi ved det spektakulære Vinh Trang tempelet, som er et av de mest kjente templene i Mekong området. Vel fremme i Saigon sjekker vi inn på hotellet og har ettermiddagen fri til å utforske denne spennende byen. Felles middag i kveld.

  Photo by dMz
  Photo by QUI NGUYEN
 • Dag 8 Saigon - Phan Thiet
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi noen timer østover mot kysten, til Phan Thiet området. Her sjekker vi inn på hotellet vårt på Mui Ne stranden, der vi skal tilbringe resten av turen med avslappende dager.

 • Dag 9 Frivillig utflukt til Phan Thiet by
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Frokost på hotellet og resten av dagen til å slappe av. Langs den kilometer lange Mui Ne stranden finner vi blant annet den lille fiskerlandsbyen Mui Ne full av de karakteristiske runde fiskebåtene. En kort kjøretur fra hotellet finner vi også byen Phan Thiet, der vi finner vanntårn fra 30-tallet, museer, tempel ruiner, gode restauranter og shopping.

  Bli med på en frivillig utflukt til Phan Thiet: I dag skal vi få oppleve den spennende byen Phan Thiet, en typisk vietnamesisk by full av liv og røre. Vi besøker det lokale markedet Con Cha der fersk fisk og sjømat blir solgt. Turen går videre til Thuy Tu tempelet, et interessant og fargerikt tempel der flere hundre hval skjelett er utstilt, blant annet det største hval skjelettet som er funnet i Vietnam. Denne dagen gir oss et interessant innblikk på dagliglivet i en spennende by i Vietnam.

  I kveld er det felles avslutningsmiddag på hotellet.

  Photo by Evgeny Nelmin
  Photo by Hà Nguyễn
 • Dag 10 Avreise fra Vietnam
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Frokost på hotellet, og noen timer på formiddagen til å nyte det siste av Mui Ne, før det blir lunsj og buss til flyplassen, og hjemreise til Stavanger hvor vi lander neste ettermiddag.

  Photo by Katherine McCormack
 • Dag 11 Ankomst Oslo

  Vi ankommer Oslo på morgenen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 28 600,- pr. person

Fly Stavanger – Ho Chi Minh t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
4 netter i dobbeltrom på Rex Hotel Saigon
2 netter på Mekong Riverside Resort
2 netter på Sunny Beach Resort & Spa
8 frokoster
5 lunsjer
7 middager
Utflukter ifølge program
1 vannflaske per dag
Lokal guide på utflukter
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 400,-
 • Opplev Phan Thiet by kr 600,-

Drikke til måltidene
Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av denne.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.