04. - 10. september 2022

Syd – England

-Fra herskapelig prakt til Dovers klipper

Mermaid Street, Rye

Bli med på en tur der du kan oppleve noe av det beste som det sydlige England kan tilby. Variert landskap fra dryppstenshulene i Cheddar til De hvite klippene ved Dover. Det er her i ”Englands hage” at vi finner det virkelige England, med staselige slott og herregårder, maleriske landsbyer bortgjemt mellom grønne åser og eldgamle løvtrær.
Vi bor i byene Salisbury og Canterbury, som begge har en spesiell plass i engelskmennenes hjerte med sine vakre katedraler og flotte middelalderbygninger.
På utfluktene vil vi få oppleve både forhistoriske kulturminner på Stonehenge, et dypdykk i romernes kurby Bath, historiske skipsverft og underjordiske sykehus fra krigens dager samt slottet der den populære tv-serien Downton Abbey er spilt inn.

Dagsprogram

Dag 1
Norge – London – Salisbury
Dag 2
Cheddar Gorge og Bath
Dag 3
Highclare Castle, alias Downton Abbey og Afternoon Tea
Dag 4
Fra Salisbury til Kent og Canterbury
Dag 5
Chatham – engelsk sjøfartshistorie
Dag 6
Krigstunneler, hvite klipper og historisk publunsj
Dag 7
Royal Tunbridge Wells og hjemreise
Castle
Highclere Castle
white and green mountain beside blue sea during daytime
Silviya Nenova
canal with brick houses
Visit Kent
woman sitting beside body of water
Virginia Choy

Program

 • Dag 1 Norge – London – Salisbury
  Inkluderte måltider: Middag

  Busstransport fra Halden til Gardermoen. Vi tar direktefly og ankommer London i løpet av ettermiddagen.  Så starter turen vestover mot den sjarmerende byen Salisbury med sin kjente gotiske katedral som kan skilte med Englands høyeste spir. Salisbury blir vårt tilholdssted de første 3 nettene. Vi bor godt og sentralt på trivelige Red Lion Hotel, midt i smørøyet i Salisbury. Hotellet er verdt en reise i seg selv, og det har nylig feiret 800-års jubileum som hotell. En herlig brostensbelagt innegård møter oss idet vi går inn porten, og når det er tid for middag møtes vi i den stemningsfulle salongen for god, kortreist mat. Ønsker du å ta en tur til katedralen, er den kun 5 minutter unna til fots. Det samme gjelder gågaten med artige butikker og kafeer.

  Red Lion Hotel
 • Dag 2 Cheddar Gorge og Bath
  Inkluderte måltider: Middag

  I dag setter vi kursen nordover mot den ærverdige kurbyen Bath. Underveis stopper vi i Cheddar, opprinnelsesstedet for den berømte osten med samme navn. Vi besøker de spektakulære grottene ved Cheddar Gorge. Utpå formiddagen ankommer vi Bath.
  Visste du at Bath tjente som kursted og badeby for romerske soldater for et par tusen år siden? Det er lett å se hvorfor dette er den eneste byen i Storbritannia hvor hele bykjernen er hedret med en plass på UNESCOs verdensarvliste.

  Vi besøker de romerske ruinene som ligger i hjertet av byen. Det er fascinerende å stå ved det 2000 år gamle, godt bevarte bassenganlegget og fornemme varmen fra det rykende vannet idet du blir tatt med på en interaktiv tidsreise tilbake i tid. Tilbake i Salisbury mot kvelden.

  Copyright Hulki Okan Tabak
 • Dag 3 Highclare Castle, alias Downton Abbey og Afternoon Tea
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen kaster vi oss inn i de adeliges verden, med et besøk på selveste Highclare Castle.
  Det er her tv-serien Downton Abbey har blitt spilt inn, og nysgjerrige fans fra hele verden kommer hit for å gå i skuespillernes fotspor.
  I løpet av besøket på slottet får vi et innblikk i dagliglivet til lord og lady Carnarvon som eier og drifter slottet i dag. Bli med og utforsk den fascinerende historien til slottet, se rommene fra tv-serien og ta en spasertur i den imponerende slottsparken. Slottet rommer også en egyptisk utstilling med skatter fra Tutankhamons grav som er spennende å få med seg.

  Men før vi starter slottsbesøket får vi servert en erkebritisk Afternoon tea med scones og alt som hører med, på en sjarmerende herregård ute på landet.

  Kvelden tilbringes i Salisbury.

 • Dag 4 Fra Salisbury til Kent og Canterbury
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi sjekker ut av hotellet og starter dagen med en levende historietime ved Stonehenge.
  Den imponerende steinsirkelen er det mest kjente forhistoriske monumentet i Europa, og teoriene rundt bruken av området er mange og fascinerende.
  Så går turen videre østover gjennom nydelig landskap med duvende åskammer og åpne enger. Vi gjør en stopp på en gård underveis, der vi får et innblikk i gårdsdriften og får smake på hjemmelaget eplejuice.

  Utpå dagen ankommer vi middelalderbyen Canterbury, som skal være vår base de neste 3 nettene. Komplett med bymur og en av Englands største katedraler, omgitt av gater med vakre og velstelte bindingsverkshus, en by som har spilt en stor rolle i Englands historie. I flere århundrer var den landets religiøse senter. Hit kom pilegrimene vandrende fra hele landet til stedet der Englands mest kjente helgen ble myrdet, akkurat som våre forfedre dro til Olav den helliges grav i Trondheim.
  Et besøk i katedralen formidler noe av betydningen den har hatt og fortsatt har, for landet.

  Ellers er det mye å se og oppleve i Canterbury. Byen er spill levende, med butikker, koselige vertshus og gateartister som underholder mellom bordene på de mange uterestaurantene.

  Abbots Barton
 • Dag 5 Chatham – engelsk sjøfartshistorie
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  En helt annen side av Englands historie vil vi oppleve når vi besøker ”Chatham Historic Dockyard”, som ligger der elva Medway munner ut i Themsen. Byen har en strategisk plassering på veien mellom Dover og London.
  Her ble mange av Englands berømte skip bygget og vedlikeholdt.
  Området er blitt til et utrolig artig opplevelsessenter der man kan se hvordan Lord Nelsons ”Victory” ble til. Man kan besøke de mange verkstedene og den over 400 meter lange reperbanen som fremdeles i dag kan brukes til å lage tau! Fra ubåter til moderne redningsbåter – her er mye å se.

  Ettermiddagen tilbringes på egenhånd i Canterbury. Det er herlig med litt tid til å utforske denne vakre gamlebyen.

  Chatham Dockyard
 • Dag 6 Krigstunneler, hvite klipper og historisk publunsj
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag kan du velge å slappe av eller bli med på en utflukt til Dovers hvite klipper.
  På denne rundturen skal du få se det virkelige England, som ikke finnes i byenes travle gater. Prektige slott, koselige småbyer, landeveier som søvnige grønne ganger, landsbyer som tatt ut av en gammel bildebok, men også minner om en bitter kamp for å forsvare dette landet.
  Det er noe av det vi vil oppleve på dagens tur, som bringer oss helt ut til ”The White Cliffs of Dover” og sydkysten. Her skal vi besøke de hemmelige ”War Time Tunnels”. Det omfattende nettverket av ganger og underjordiske rom inne i klippene huset både hospital og kommandosentral under 2. verdenskrig. Herfra ledet Churchill Operation Dynamo som vi skal få høre om.
  Fra toppen av festningen kan vi skue langt utover kysten og havet, i klart vær helt til kontinentet. Veien videre følger kysten sørover mot Rye.
  Her blir det lunsj på en gammel pub og tid til å ta en spasertur i denne pittoreske byen før vi vender nesen tilbake mot Canterbury. Overalt møter vi de særegne ”oast houses” med sine spisstak med hvit ”hette”. Her blir humlen tørket som leveres til de mange bryggeriene i området.
  Utrolig nok finnes også flere vingårder i dette frodige området som har et spesielt gunstig klima.

  Kveldens middag blir servert på en av Canterburys mange gode restauranter.

  Mermaid Inn
 • Dag 7 Royal Tunbridge Wells og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi forlater Canterbury denne morgenen.
  På vei til flyplassen avlegger vi et besøk i Royal Tunbridge Wells, en bildebokby som ble kjent som kurbad på slutten av 1700-tallet. Hit kom de rike og vakre ”to take the waters”.
  I dag er det ikke som spa byen er kjent, men som et ikon av en erketypisk, konservativ engelsk by med «british flair». Vi tar en spasertur på ”The Pantiles”, den historiske promenaden og tar en titt på badehuset med den helsebringende brønnen og de vakre majestetiske kolonnadene med artige nisjebutikker som preger byen.
  Vi skjønner raskt hvorfor medlemmer av det britiske kongehuset og andre prominente navn har søkt hit for inspirasjon og velvære.
  Så går vi ombord i bussen og kjører til flyplassen. Og etter et par timers flytur lander vi igjen i Norge.

  Krisztina Papp

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Buss Halden – Gardermoen t/r
Fly Gardermoen – London t/r
Flyavgifter (med forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
6 netter på 3* og 4* hoteller i delt dobbeltrom
6 frokoster
2 lunsjer, derav en Afternoon Tea
6 middager (3-retters, derav en ute på restaurant)
Utflukter iflg. programmet
Inngang til Cheddar Gorge, romerske bad i Bath, Highclare Castle, Stonehenge, Chatham Dockyards
Tips
Reisevert fra Berg Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 450,-
 • Dover Castle og Rye kr 990,-

Drikke til måltidene

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
04.september
 • 13:15 - 14:35
  Oslo London Heathrow
10.september
 • 17:30 - 20:45
  London Heathrow Oslo