Avreiselokasjon: Kristiansand

færøyene Mykines_Fyr

Til Færøyene med Norsk Tur

Færøyene, et spennende øyrike med sterke røtter til Norge, og en destinasjon som flere og flere får øynene opp for. Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

 

 

Med oss på turen får vi Reiseleder Eivind Pedersen fra Norsk Tur.

green flowers with water and moutain

Bli med til Sicilia

Benytt sjansen til å bli med til en av Europas vakreste destinasjoner. Sicilia ligger mellom Europa og Afrika med nydelig Middelhavsklima. Øya har en spektakulær og frodig natur. Her klorer intime landsbyer seg fast i fjellskråninger og vingårdene bugner av druer som gir oss spennende vinopplevelser. Historiske minnesmerker bygd av sjøfarere og handelsmenn imponerer oss, og vi skal i løpet av turen få med oss blant annet:

• Europas mest aktive vulkan, Etna, en unik opplevelse
• Bilfrie Taormina med sin avslappende atmosfære
• Vulkanøya Lipari med sine fargerike hus og spennende historie
• Vandretur fra Castelmola, en av Italias vakreste landsbyer
• Den historiske hovedstaden Siracusa

Vår base blir Naxos Beach Resort som har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Hvem kan motstå en svømmetur i det krystallklare Middelhavet? Gled deg til det sicilianske kjøkken – spennende retter av ferske og gode råvarer. Gå ikke glipp av denne turen, her får man masse opplevelser for pengene.

Karl Gunnar Fjellestad har jobbet som reiseleder og guide for Norsk Tur i mange år og har reist med våre gjester over hele verden. Hans kunnskap og fortellerkunst er enestående, og han ivaretar alle på en omsorgsfull måte.  Gled deg til å bli kjent med ham – han skal være din reiseleder på turen!

panoramic view of vines

Advokatforeningen i Agder til Piemonte

Advokatforeningen i Vest-Agder har gleden av igjen å ønske velkommen til en langweekend i Piemonte, den italienske gourmatregionen som var reisemålet vårt også i 2019. Også denne gangen venter god mat, med fremragende ingredienser som trøfler, oliven og hjemmelaget pasta, akkompagnert av gode viner både med og uten bobler. Verdenskjente navn står i kø med Barolo og Barbaresco i spissen. I tillegg venter vakkert landskap, landsbyer og slott på åstoppene, byer med rik historisk og kulturell arv.  Gled deg til sykling langs vinrankene på el-sykkel, et besøk inn i de underjordiske vinkatedralene i Canelli og herlig middag i et slott fra 1100-tallet. Bli med og oppdag ”slow food”-bevegelsens vugge!

cruise rhonen Lyon_shutterstock_114141880

Elvecruise på Rhône – 1 LEDIG LUGAR!

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn elvecruise? Du sitter på dekk mens skipet langsomt glir gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Turen tar oss blant annet til Lyon med en historie som strekker seg 2000 år, Arles som sies å være selve essensen av Provence og vi drikker vin på vingård i Beaujolais. Reiseleder fra Norsk Tur er med på hele turen. Vi har en uforglemmelig reise fremfor oss!

Reiseleder Nils E. Aase

 

færøyene Mykines_Fyr

Fascinerende Færøyene

I dag er ikke Færøyene lenger kun et reisemål for dristige oppdagelsesreisende, for de få som tok sjansen på en farefull ferd vestover, ut i havet.
Det spennende øyriket har sterke røtter til Norge, og flere og flere får øynene opp for denne fascinerende destinasjonen.

Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter.
Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

landskap lofoten

Egde Consulting til Lofoten

Det e’ steikanes trivelig i Lofoten! Det er noe du vil erfare på reisen til denne perlen nord for polarsirkelen. Lyset og det fargerike livet har fått mang en kunstner til å etablere seg i de idylliske fiskeværene langs kysten, og vår base i Svolvær er et flott utgangspunkt for en reise fylt med god mat, rik kystkultur, lang historie og storslåtte naturopplevelser.